Çankırı Rektör Ayrancı Cibuti Heyetini Kabul Etti

Rektör Ayrancı Cibuti Heyetini Kabul Etti

16.11.2017 - 17:30 | Son Güncellenme:

.

Rektör Ayrancı Cibuti Heyetini Kabul Etti

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanlığı ve Çankırı Karatekin Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında Çankırı Karatekin Üniversitesine Yüksek Lisans eğitimi almaya gelen öğrencileri kabul etti.
Rektör Ayrancı kabulde öğrencilere üniversite ile ilgili detaylı bilgi verirken “Bundan önce Cibuti ve Sudan’dan ve diğer ülkelerden gelen öğrencilerimiz gibi sizleri de üniversitemizde ve Çankırı’da misafir etmekten dolayı çok mutluyuz. Umuyorum ki burada ki eğitim süreniz dolduğunda ülkenize daha donanımlı ve yetişmiş insan gücü olarak ülkenize dönecek ve bilim hayatına faydalı olacaksınız. Biz sizlerin her sorununa kısa sürede pratik çözümler bularak her türlü desteği vermeye hazırız. Ayrıca Çankırı halkı da çok misafirperver ve cana yakındır burada iyi dostluklar edineceğinize emin olabilirsiniz” dedi.
Cibutili öğrenciler ve Bakanlık yetkilileri çok sıcak karşılandıklarını, iyi bir şekilde ağırlandıklarını dile getirdiler. Cibuti ve Türkiye arasındaki yakın ilişkilere değinen yetkililer ülkemizde ve üniversitemizde bulunmaktan mutluluk duyduklarını söylediler.
Cibutili 23 öğrenci ve Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Yetkilileri Abdurahim Adad Darar ve Zam-Zam Abdillahi Megag’ın da aralarında bulunduğu heyete Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofis Başkanı Yrd. Doç. Dr. Güner Doğan, Uzman Hakan Ateş, Uzman Çelik Ekmekçi ve Çevirici Esra Ericekli eşlik etti.