Amasya REKTÖR ORBAY, YURT TEMSİLCİLERİYLE TOPLANTI YAPTI

REKTÖR ORBAY, YURT TEMSİLCİLERİYLE TOPLANTI YAPTI

01.09.2014 - 15:55 | Son Güncellenme:

.

REKTÖR ORBAY, YURT TEMSİLCİLERİYLE TOPLANTI YAPTI

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, üniversite öğrencilerine yönelik hizmet veren yurt yöneticileri ve KYK müdürleri ile özel yurt, apart, pansiyon temsilcileriyle toplantı yaptı.
Eğitim Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Gökdere ve Genel Sekreter Hasan Özyurt’un da katıldığı toplantıda 2010 yılında 30 programı olan Amasya Üniversitesi’nin program sayısının 84’e ulaştığını, bu gelişmeye paralel olarak öğrenci sayısının 14 bini bulacağını ve bununla birlikte barınma konusunun önemli bir unsur haline geldiğini vurgulayan Rektör Orbay, “Büyüyen üniversite demek Amasyalılar açısından yeni istihdam alanı, yeni işletmeler demek. Öğrenci de bu döngünün bir parçası haline gelerek şehrin ekonomik canlanmasına katkı sağlıyor. Biz de Amasya Üniversitesi olarak öğrencilerimizin daha iyi şartlarda yaşaması için onların yollarının kesiştiği özel ya da kamusal kuruluşlarla, kişilerle çeşitli toplantılar yapıyoruz. Geçmiş dönemlerde lokantacılarla, otel işletmecileriyle, esnaflarla toplantılar gerçekleştirdik. Yeni akademik yılın başında da Amasya’da faaliyet gösteren özel ya da kamuya ait yurt yöneticileriyle bir araya geldik” dedi.
Özel yurt, apart, pansiyon temsilcilerinin yerleşkelerinde stant açmalarına izin verdiklerine değinen Orbay, “Tüm paydaşlarımızla iletişim kapılarının açık olmasını sağlamak ve öğrencilerimize en iyi hizmeti sunmak peşindeyiz. Öğrencilerimizin yaşadığı sorunlar üniversitemizle ilgili olsun olmasın bize intikal ediyor. Amacımız öğrencilerimize nitelikli bir eğitim öğretim verirken aynı zamanda barınma sorunu yaşamamalarını sağlamak. Öğrencilerimizin yurtlarda huzur içinde kalmalarının onların eğitim ve öğretim hayatlarına çok olumlu yansımaları olacağını biliyoruz. Bu noktada sizlerden beklentimiz öğrencilerimize bu huzur ortamını sağlamanızdır” diye konuştu.