İzmir Rektör Prof. Dr. Budak'tan Hızlı Çözüm

Rektör Prof. Dr. Budak'tan Hızlı Çözüm

14.02.2018 - 10:21 | Son Güncellenme:

.

Rektör Prof. Dr. Budaktan Hızlı Çözüm

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, akademik ve idari personelle öğrencileri dinlediği program kapsamında bu kez Tıp Fakültesi’nde eğitim alan yabancı uyruklu asistanlarla bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Budak, toplantı sırasında asistanların dile getirdiği ücret sorununun çözüme kavuşması için TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar ile görüştü.
EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yoğun programına rağmen, günün büyük bölümünü, akademik ve idari personelle öğrencilere ayırıyor. Her fırsatta çalışanların yanı sıra öğrencilerle buluşan Rektör Prof. Dr. Budak, sorunların kısa sürede çözüme kavuşması için hızlı adımlar atıyor. EÜ Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisinde, yabancı uyruklu asistanlarla bir araya gelen Prof. Dr. Budak, asistanların sorunlarını dinledi. Çoğunluğunu Azerbaycan’dan gelenlerin oluşturduğu asistanlar, Ege Üniversitesi’nde aldıkları eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bazı asistanlar ise Türkiye’deki eğitimleri sırasında Türk asistanlar gibi maaş alamadıklarını, döner sermayeden destek gördüklerini, bunun da yeterli olmadığını söyledi. Bunun üzerine Prof. Dr. Budak, “Sizler bizim misafirimizsiniz. Burada sizlerin en iyi eğitimi almanızı sağlamak görevimiz. Öğrencilik yıllarımda ben de maddi zorluklar çektim. Şu an ne hissettiğinizi çok iyi biliyorum. Yaşadığınız sorunun çözülmesi için elimden gelen her şeyi yapacağım. Yasalara aykırı hareket etmemek de gerekiyor. Sizin sorununuz ancak kanuni bir düzenlemeyle çözülebiliyor. Bunun için de gerekenlerin yapılması için bu konunun takipçisi olacağım” dedi.

Komisyon başkanını aradı
Konuşmanın ardından, Prof. Dr. Budak asistanların yanında cep telefonuyla AK Parti Adana Milletvekili aynı zamanda TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı olan Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı aradı. AK Partili Ünüvar, “Yabancı uyruklu asistanlarımızın sorunlarını biliyoruz ve konuyla yakından ilgileniyoruz. Sizlerin de desteğiyle bir çalışma yaparak bunu ilgili bakanlığımıza iletmek istiyoruz. Mağduriyetin giderilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu. İlk kez sorunlarını dinleyen bir Rektörle karşılaştıklarını belirten asistanlar, Rektör Prof. Dr. Budak’a teşekkür etti. Prof. Dr. Budak da ulaşılabilir bir yönetici olduğunu, sorunların en kısa sürede çözüme kavuşması için çalıştığını söyledi.