İstanbul REKTÖR PROF. DR. ÖZER: “ELDE EDECEĞİMİZ SONUÇLARLA YENİ UFUKLARA YOL AÇACAĞIZ”

REKTÖR PROF. DR. ÖZER: “ELDE EDECEĞİMİZ SONUÇLARLA YENİ UFUKLARA YOL AÇACAĞIZ”

22.09.2014 - 15:20 | Son Güncellenme:

.

REKTÖR PROF. DR. ÖZER: “ELDE EDECEĞİMİZ SONUÇLARLA YENİ UFUKLARA YOL AÇACAĞIZ”

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 4. İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği toplantısına katıldı. Rektör Prof. Dr. Özer, “İnşallah burada elde edilen sonuçlar bizim açımızdan da, diğer İslam ülkeleri açısından da çok verimli yeni ufuklara doğru yol açacaktır" dedi.
Bülent Ecevit Üniversitesi başta olmak üzere İstanbul Üniversitesi (İÜ) ve Sakarya Üniversitesi tarafından İÜ Baltalimanı Sosyal Tesisleri’nde 4. İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği (AQAAIW) toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İslam üniversitelerinin rektörleri, bilim adamları ve akademisyenler katıldı.
İngilizce olarak gerçekleştirilen toplantının ardından seminerin organizasyonluğunu üstlenen Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer İHA’ya açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Özer, “İslam Dünyası Kalite Ajansları Birliği’nin 4’üncü yuvarlak masa toplantısı ve yönetim kurulu toplantısını ve aynı zamanda seminerini organize ediyoruz. Bunu YÖK Başkanlığı himayesinde İÜ, Sakarya Üniversitesi’nin ortaklaşa desteğiyle gerçekleştiriyoruz. Tüm dünyadan kalite güvence ajansları ve onların temsilcileri buradalar” dedi.
“İSLAM DÜNYASI ÜNİVERSİTELERİ BİR ARAYA GELDİ”
Rektör Özer, “İslam dünyasında yüksek öğretimin yeniden yapılandırılması, kalite güvence ajanslarının süreçlerinin ne olduğuyla ilgili ve aynı zamanda İslam dünyasında ortak bir yüksek öğretim alanı oluşturabilir mi, bunun temelinde kalite neye oturur gibi konuların tartışılacağı, fikir açıcı farklı İslam dünyasından insanların katıldığı 2 günlük bir programı tertip ettik” ifadelerini kullandı.
Toplantının İstanbul’da yapılmasından dolayı memnun olduklarını söylen Özer, “İnşallah burası ve burada elde edilen sonuçlar bizim açımızdan da diğer İslam ülkeleri açısından da çok verimli yeni ufuklara doğru yol açacaktır. Bildiğiniz gibi YÖK Türkiye, İslam Güvencesi Kalite Ajansları Birliği yönetimi yönetim kurulunda temsil ediliyor. Benim tarafımdan temsil ediliyor. Aynı zamanda bu birliğin başkanvekilliği görevini üstleniyorum. 2013 yılında Bahreyn’e 3’üncü yönetim kurulu toplantısında KKTC’yi de yönetim kuruluna dahil etmenin büyük mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde 5’incisini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirmek için lobi çalışmalarında bulunacağız” şeklinde konuştu.
“TOPLUMUN ÜNİVERSİTELERDEN BEKLENTİSİ ARTTI”
Toplantıya verdiği desteklerden dolayı memnun olduğunu belirten İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ise, “Kalite biliyorsunuz sihirli bir kelime gibi çok sık kullanılıyor ama çok çeşitli tarifleri var. Ben kaliteyi bir hocamızdan aktararak kısaca şöyle tarif edebilirim; yaptıklarımızı yazmak, yazdıklarımızı yapmak. Yani her şeyin standardını oluşturup, o standartlara uymak ve onları takip etmek. Zaman zaman geriye dönerek yapılanları denetleyip hem iç hem de dış denetimine tabii tutup varsa eksiklikler düzeltmek ve sürekli olumlu yönde kurumlarımızı düzeltmek” ifadelerini kullandı.
Rektör Söylet, “Üniversiteler olarak, özellikle uç alanda yani eğitim, öğretim, araştırma ve toplum hizmeti alanlarında kaliteyi yakalamak durumundayız. Global dünyada böylesine yoğun bir rekabetin olduğu ve toplumun sadece 18-25 yaş grubuna değil tüm yaş gruplarının üniversitelerden beklentisinin çok artmış olduğu günümüz şartlarında üniversitelerin bu kaliteleri yakalamaları gerekir. Özellikle gelişmekte olan ülkelerin çoğunlukta olduğu böylesine bir kalite arayışı içerisinde olmak bizim başlıca görevimizdir. İnşallah, yüksek öğretimin kalite alanında birçok hayırlı sonuca vesile olacağını umut ediyorum” dedi.