Şanlıurfa Rektör Taşaltın'ın Azerbaycan'da Eğitim Temasları

Rektör Taşaltın'ın Azerbaycan'da Eğitim Temasları

15.03.2018 - 15:23 | Son Güncellenme:

.

Rektör Taşaltının  Azerbaycanda Eğitim Temasları

Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, Azerbaycan’nın Başkenti Bakü’de Milli Eğitim Müsteşarı Abdulgaffar Büyükfırat ile Harran Üniversitesine gelmek isteyen öğrenciler hakkında görüşmeler yaptı.
Azerbaycan’daki akademik eğitim kurumları ile Harran Üniversitesi arasında iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunan Rektör Taşaltın, Azerbaycan’da gerçekleştirdiği temasları kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Azerbaycan Eğitim Müşaviri Abdulgafur Büyükfırat’ı makamında ziyaret etti.
Samimi ortamda geçen ziyarette Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, Azerbaycan Eğitim Müşaviri Abdulgafur Büyükfırat ve Türkiye ve Azerbaycan iş adamları ve Sanayiciler Birliği (TÜİB) Başkanı Hüseyin Büyükfırat ile Azerbaycan Cumhuriyetindeki eğitim ve iş dünyası konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Azerbaycan Eğitim Müşaviri Abdulgafur Büyükfırat, Rektör Taşaltın’ı Azerbaycan da görmekten son derece memnun olduklarını ifade ederek, eğitim konusunda çok verimli bilgi alış verişinde bulunma şansı elde ettiklerini kaydetti. Üniversite eğitimi için öğrencileri Şanlıurfa Harran Üniversitesine davet eden Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, "Bakü Milli Eğitim Müsteşarı Abdulgaffar Büyükfırat ile Azerbaycan’dan Harran Üniversitesine gelmek isteyen öğrenciler hakkında görüşmeler yaptık. Çok faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. Köklü bağlarla birbirine bağlı iki ülkenin evlatlarının, kaliteli eğitim almaları için kurumlar arasında koordineli çalışmalar yapacağız. Üniversite olarak bin 300 yabancı uyruklu öğrencimiz var. Her yıl yabancı öğrenci kontenjanımızı arttırıyoruz. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında Azerbaycanlı gençlerimizi Harran Üniversitesinde öğrenci olarak görmek istiyoruz" diye konuştu.
Ayrıca 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, Azerbaycan Tıp Üniversitesi talebeleri ile bir araya gelip bir konuşma yapan Taşaltın, günümüz şartlarına uygun, bilgi çağının gerektirdiği kaliteyi yakalamak zorunda olduklarını, bunun için özveriyle gayret sarf etmek gerektiğini söyledi.