Gündem Rektörden öğrencisinin girişimine melek yatırım

Rektörden öğrencisinin girişimine melek yatırım

23.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özyeğin Üniversitesi’nin başarılı mezunlarından Efe Kethüda’nın son girişimi için, üniversitenin eski kurucu rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut melek yatırımcı oldu.

Rektörden öğrencisinin girişimine  melek yatırım

Kethüda’nın Sibel Neziroğlu ve Mete Erzincanlı ile 2015 yılı sonlarında hayata geçirdiği etkinlikcim.com’ya yatırım yapan Prof.Dr. Erkut, “Efe, daha işletme lisans programına başlamadan önce yoğun ders dışı etkinlikleri sayesinde hazırlıktan atılmayı, sonra da dışarıdan çalışarak İngilizce yeterlik sınavından geçmeyi başararak iyi girişimci olacağının sinyallerini genç yaşta vermişti. Yollarının açık olduğunu düşünüyorum” diye konuytu.

Dergisi’nin 2015 “40 Yaş Altı 40 Lider Yönetici” listesinde gelecek vaat eden 20 kişi arasında 1. Olan ve 2016 yılında kendi şirketiyle, Red Herring’in düzenlediği Avrupa’nın En İyi 100 Şirketi listesine giren Kethüda’nın şirketi ayrıca Türkiye’nin önemli yatırımcılarından Sina Afra, Melih Ödemiş, Bedii Can Yücaoğlu, Umur Özal ve Prof. Dr. Erhan Erkut’tan toplam 3,5 milyon TL değerleme ile melek yatırım aldı.