Gündem Rektörden tepki çeken ‘haram’ paylaşımı

Rektörden tepki çeken ‘haram’ paylaşımı

17.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bazı kitap ve hadislerden örnekler verip nikahsız olan kadın ve erkeğin tokalaşması ile yalnız kalmalarının caiz olmadığını ve haram olduğunu belirtti.

Rektörden tepki çeken  ‘haram’ paylaşımı

Rektör Gönüllü, yaptığı paylaşımda, “Bir erkek ve kadının, nikahsız olarak ellerinin birbirine değmesi ve yalnız kalmaları caiz değildir. Mahrem olmayan kadına bakmak, haram olduğuna göre, onlara dokunmak veya tokalaşmak mutlaka haramdır. Resûl-i Ekrem Efendimiz (SAV), yabancı bir kadının elini tokalaşmak için tutmanın, ateş tutmaktan daha korkunç olduğunu haber vermiş, namahremin elini tutanın cehennem ateşi avuçlayacağına işarette bulunmuştur” dedi.
Gönüllü’nün, paylaşımı sosyal medyada büyük tepki gördü.
Gönüllü, sosyal medyada bazı çevrelerce tepki gören tepkilere neden olan paylaşımın ardından bir paylaşım daha yaparak şöyle yazdı:
“Nikâhsız olarak çok izbe yerlerde ve hatta bazen kamu alanlarında olmadık yerlerde nahoş durumda olma durumları toplumun geleceği için endişe vermektedir.
‘Herkesin vazifesi’
Ayet ve hadisler kainatın tümüne bir buyruktur. Nikâhsız olarak çok izbe yerlerde ve hatta bazen kamu alanlarında olmadık yerlerde nahoş durumda olma durumları toplumun geleceği için endişe vermektedir. Müslümanların olduğu ülkede ayet ve hadislerin paylaşılması her Müslüman insanın vazifesidir. Bilmeyenlere ayet ve hadisleri sunmak bir vecibedir. Eğer bildiğimiz bu ayetler ve hadisler yetersiz ise onları da dahasını bilenler açıklasın. Bunlardan rahatsız olanların tümüyle İslama karşı olduklarını zaten biliyoruz. Ayet ve hadisler kâinatın tümüne geçerlidir.”

Rektörden tepki çeken  ‘haram’ paylaşımı

Haberin Devamı