Gündem Rektörler Laçiner ve Pakdemirli ihraç edildi

Rektörler Laçiner ve Pakdemirli ihraç edildi

04.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çanakkale’de Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) toplam 67 akademisyen, Milli Eğitim bünyesinde ise 114 öğretmen, Kamu Hükmünde Kararname ile devlet memurluğundan ihraç edildi.

Rektörler Laçiner ve Pakdemirli ihraç edildi

ÇOMÜ’nün bir önceki rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner de devlet memurluğundan ihraç edilenler arasında yer aldı. Sedat Laçiner’in eşi Almanca Okutmanı Saadet Laçiner, ağabeyi Rektör Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Vedat Laçiner ile onun eşi öğretim görevlisi Fatma Laçiner de yine devlet memurluğundan ihraç edilenler arasında yer aldı.

Meslektaşlara ihraç

ÇOMÜ’de ayrıca, Laçiner’in rektörlüğü döneminde rektör yardımcılığı yapan Prof.Dr. Cengiz Ataşoğlu, Prof.Dr. Hüseyin Özdemir, Prof.Dr. Ramazan Gülendam, Prof.Dr. Şükriye Aras Hisar, Prof.Dr. Mustafa Saçar, Prof.Dr. Hamit Palabıyık ile o dönem dekanlık yapan Prof.Dr. Aziz Kılınç ile Prof.Dr. Mustafa Koyuncu ve çok sayıda okutman, öğretim görevlisi ve öğretim üyesi de ihraç edilenler arasında yer aldı.

- Çorum’un Sungurlu ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 36 öğretmen gözaltına alındı.

- Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 37 askeri personel adliyeye sevk edildi.

- Manisa’da Kanun Hükmünde Kararname ile 1268 kişi kamudan ihraç edildi. İhraç edilenler arasında Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) eski rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, vali yardımcıları Şerafettin Tuğ, Muhammed Kırılmaz, Yunusemre Kaymakamı Yüksek Topal, Kırkağaç Kaymakamı Mehmet Yeşilbaş da yer aldı.