Kültür Sanat Rembrandt'ın eserlerine ve yaşamına kapsamlı bir bakış

Rembrandt'ın eserlerine ve yaşamına kapsamlı bir bakış

21.08.2014 - 10:42 | Son Güncellenme:

Rembrandt’ın 500 görsel ile renklendirilmiş yaşamı ve eserleri İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle raflarda.

Rembrandtın eserlerine ve yaşamına kapsamlı bir bakış

Hollandalı ünlü ressam Rembrandt’ın eserlerine ve yaşamına kapsamlı bir bakış

Haberin Devamı

İş Bankası Kültür Yayınları’nın kültür ve sanat meraklıları için hazırladığı ve büyük bir ilgiyle takip edilen ressamlar serisi Hollandalı ünlü sanatçı Rembrandt’ın hayatı ve eserleriyle devam ediyor.

Flemenk Sanatı’nın altın çağı olarak bilinen 17. yüzyılda doğan Rembrandt, ışık ve gölgedeki ustalığıyla zengin ton duygusunu ortaya koymuş ve kısa sürede hatırı sayılır başarılara imza atmıştır. Gravür, portre, otoportre, manzara ve desen çalışmalarıyla yeteneğini ispatlayan sanatçı, bugün hâlâ dünyanın pek çok yerindeki sanatçıya ilham veriyor.

Rembrandt’ın yaşamına ve eserlerine ışık tutan bu kapsamlı kitabın ilk bölümünde, ressamın Leiden’deki yaşantısı, dostları, ailesi, eğitimi ve ilişkileri ele alınıyor. İkinci bölümdeyse, Rembrandt’ın 300’den fazla önemli çalışmasının yanı sıra bu çalışmalara ilişkin açıklamalar ve ressamın kariyerine ilişkin notlar yer alıyor.

Haberin Devamı

Araştırmacı-yazar Rosalind Ormiston’un yayına hazırladığı ve okurları 17. yüzyılın tarihsel bağlamını keşfe çağıran biyografik yapıt, büyük usta Rembrandt hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenler için muazzam bir referans sunuyor.

Monet, Turner, Degas, Renoir, Velazquez ve Ön-Raffaellocular da aynı seriden önümüzdeki günlerde çıkacak kitaplar arasında bulunuyor.