Gündem Remzi Evren kimdir?

Remzi Evren kimdir?

09.01.2016 - 08:57 | Son Güncellenme:

25 Şubat 1957 yılında, Bolu’da dünyaya gelen oyuncu Remzi Evren 58 yaşında hayatını kaybetti. Dizi ve sinema oyuncusu Remzi Evren (58), son yolculuğuna uğurlandı. Peki Remzi Evren kimdir? İşte ünlü oyuncu Remzi Evren'in kariyeri ve hayatı hakkında merak edilen tüm detaylar...

Remzi Evren kimdir

Geçtiğimiz günlerde evinde hayatını kaybeden Evren'in cenazesi ikindi vakti Üsküdar'daki Şakirin Camii'ne getirildi. Cenazeye Evren'in eşi Feza ile kızları Arda ve Funda'nın yanı sıra yakınları ve seveni katıldı.

"PIRLANTA GİBİ BİR İNSANDI"

Evren'in çok kibar ve dünya efendisi bir insan olduğunu söyleyen oyuncu Hazım Körmükçü, "Pırlanta gibi bir insandı. Babacan bir tarafı da vardı. Çok sakindi. Ben ona hep çok kıymet veririm. Ne iş yaparsanız yapın o işte nasıl anıldığınız önemlidir. Ustam da bu anlamda iyi cümleleri hak eden bir insandı. Sevenlerine, ailesine sabırlar diliyorum. Allah rahmet eylesin. Gelenden de Allah razı olsun gelmeyenden de razı olsun. Fani dünya. Hepimizin başına gelecek" diye konuştu. Evren'in cenazesi kılınan cenaze namazı sonrası defnedilmek üzere Ihlamurkuyu Mezarlığı'na götürüldü.

Remzi Evren, Üvey Baba, Kurtlar Vadisi Pusu, Karadayı, Behzat Ç. ve son olarak Muhteşem Yüzyıl: Kösem gibi önemli dizilerde oynayan Remzi Evren, Cem Yılmaz'ın "Av Mevsimi" adlı sinema filminde de rol almıştı.

REMZİ EVREN KİMDİR?

Haberin Devamı

Remzi Evren eğitim hayatını Mimar Sinan Üniversitesi’nin Resim Bölümü’nden mezun olarak tamamlamıştır. Bu zamana kadar birçok dizi ve filmlerde rol almıştır.

Başarılı oyuncu Remzi Evren’in yer aldığı bazı projelerin isimleri ise; İstanbul Kanatlarımın Altında, Tatlı Kaçıklar, Günaydın İstanbul, Sıcak Saatler, Üvey Baba, Bana Şans Dile, Koçum Benim, Büyük Buluşma, Kalp Gözü, Beşinci Boyut, Korkusuzlar, Affedilmeyen, Kurtlar Vadisi Pusu, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi, Yer Gök aşk, Küçük Ağa’ dır.