Otomobil Renault, Alaskan ile pick-up pazarına merhaba dedi!

Renault, Alaskan ile pick-up pazarına merhaba dedi!

14.03.2017 - 18:22 | Son Güncellenme:

Renault, “geldi geliyor” derken ilk pick-up modeli olan Alaskan’ı Cenevre Otomobil Fuarı’nda Avrupa pazarı için görücüye çıkardı.

Renault, Alaskan ile pick-up pazarına merhaba dedi

Markanın ürün grubundaki eksik parçayı tamamlayan model, sundukları ile oldukça iddialı gözüküyor.

Haberin Devamı

Renault; Nissan ve Mercedes’e kardeş getirdi!

Renault-Nissan ortaklığı ve Daimler grubunun ortak geliştirdiği altyapının üzerinde yükselen Alaskan; Nissan Navara ve Mercedes X-Serisi konseptine de kardeş oluyor. Tasarım olarak 2015 yılında tanıtılan konsept modele büyük ölçüde benzeyen otomobil, agresif yapısıyla dikkatleri üzerine topluyor.

Üst yapı olarak Nissan Navara’ya da bir hayli benzeyen Alaskan, bazı unsurlarıyla abisinden sıyrılmayı başarmış. Renault’un tasarım çizgisini yansıtan geniş krom ön panjuru kullanan otomobil; LED far grubu ile tampon ve çamurluk korumaları gibi detaylarıyla kullanıcıları etkiliyor. İç mekanda ise 7 inç multimedya sistemi, ısıtmalı koltuklar, çift bölgeli klima ve 360 derece görüş sistemi gibi sınırlı sayılabilecek özellikler opsiyon olarak sunuluyor.

Haberin Devamı

Renault, Alaskan ile pick-up pazarına merhaba dedi

Alaskan güçlü motor seçenekleriyle donatılıyor

Renault Alaskan, tasarım tarafında olduğu gibi altyapı ve motor tarafında da kardeşi Nissan Navara’dan kopya çekiyor. 5 koldan bağlantılı arka süspansiyon sistemiyle donatılan model, 1 tona varan taşıma kapasitesine karşın rahat yolculuklar vaat ediyor.

Fransız markanın yeni pick-up modelinin kaputunun altında yine Nissan’dan alışkın olduğumuz motor seçenekleri var. Alaskan’ın 2.3 litrelik dCi motoru, kendi içerisinde 190 beygir çift turbo ve 160 beygir tek turbo olarak iki farklı seçenek sunuyor. 6 ileri manuel ve 7 ileri otomatik motor seçeneği sunan Renault Alaskan, arkadan itiş ya da AWD sistemiyle satın alınabilecek.

Halihazırda Latin Amerika’da satışta olan Alaskan’ın yıl sonuna kadar tüm dünyada satışa sunulması bekleniyor.

Kaynak: Otopark