Gündem Rengârenk seçim

Rengârenk seçim

08.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Seçimler için sandık başına giden vatandaşların birbirinden ilginç görüntüleri, seçime renk kattı

Rengârenk seçim

Türkiye’nin kaderini oylamak üzere sandığa giden vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Yeni evlenen çiftler gelinlik ve damatlıkları ile oy kullanırken tatil beldelerinde oy kullanan vatandaşlar renkli plaj kıyafetleri ve terlikleriyle ilginç görüntüler sandık başına gitti.

Haberin Devamı

- Bodrum'da da renkli plaj kıyafetleri ve terlikleriyle oylarını kullanan vatandaşlar soluğu plajlarda aldı.
- Seçim için sabah erken saatte oylarını kullanan Antalyalılar da sahillere akın etti.

Rengârenk seçim

Raftinge hazırlar

- Düzce’nin Cumayeri ilçesinde iki sporcu, Melen Çayı’nda katılacakları rafting turu öncesi bota binecekleri özel giysilerle sandık başına gitti.

Rengârenk seçim

1 seçmen, 1 sandık

- Batman’da Ezidilerin yaşadığı 16 seçmenli Yolveren köyündeki bir kişi için sandık kuruldu. Camide kurulan sandıkta oyunu kullanan Yolveren Köyü Muhtarı Alcu “Genelde evimize kurulan sandıkta eşimle oy kullanıyordum. Eşim hastanede olduğundan güvenlik gerekçesiyle Yakıtlı köyüne giderek benim için kurulan sandıkta oy kullandım” dedi.

Haberin Devamı

Sandık camide!

- Batman merkeze bağlı Çayüstü köyünde mağarada yaşamlarını sürdüren aileler, köyün tek yapısı olan Çayüstü Camisi’ndeki sandıkta oyunu kullandı. Köy muhtarı Mesut Ekinci “Mağaralarda yaşıyoruz. Köyde okul da olmadığı için camide oyumuzu kullanıyoruz. Seçim şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

Merkeze uzak köyler sandığa da uzak kaldı

- Yerel Yönetimler Yasası kapsamında nüfusu 2 binin altına düştüğü için belde statüsünü kaybederek köye dönüşen, Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu'daki seçmenler; 30 Mart Yerel Seçimleri, 1 Haziran'daki tekrarlanan muhtarlık seçimi ile 10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ardından milletvekili seçiminde de sandığa gitmedi.
- Van'da Ak Parti'nin milletvekili listesine tepki gösteren ve İran'dan 100 yıl önce göç eden büyük bölümü Azeri "Küresünniler" olarak bilinen topluluğun boykot kararı etkili oldu. 601 seçmenin bulunduğu Karagündüz mahallesinde 13.00'e kadar sadece 25 oy kullanıldı.
- Adıyaman'a 135, Gerger'e 35 kilometre uzaktaki 3 sandıklı, 916 seçmenli Gölyurt köyünde yeteri kadar hizmet gelmediğini öne süren vatandaşlar, hiçbir partiye oy vermedi.