Dünya Renkli evlerin kenti yine ateş çemberinde

Renkli evlerin kenti yine ateş çemberinde

03.01.2017 - 12:47 | Son Güncellenme:

Şili'nin ünlü turizm kenti Valparaiso'da çıkan büyük yangın, onlarca evi kül etti. Alev dalgalarının tehdit ettiği kentte yüzlerce kişi de tahliye edildi.

Renkli evlerin kenti yine ateş çemberinde

Latin Amerika ülkelerinden Şili'nin turistik kenti Valparaiso'da çıkan büyük yangın, en az 100 evin kül olmasına yol açtı.

Haberin Devamı

Alev dalgalarının tehdit ettiği Pasifik Okyanusu kıyısındaki kentten tahliye edilenlerin sayısı ise yaklaşık 400. Evlerini terk etmek zorunda kalanlar, bazı eşyalarını kurtarmak için yoğun çaba sarfediyor.

Şili İçişleri Bakanı Jorge Burgos, yangında 19 kişinin yaralandığını açıkladı. Bakanın verdiği bilgiye göre, halihazırda 500 ev daha risk altında.

İtfaiye ekipleri, dev boyutlara ulaşan alevleri kontrol etmekte zorlanıyor. 40 farklı tepeye kurulu kentte mahallelere ulaşmak için patikalardan geçmek gerekiyor.

Euronews'e konuşan bir Valparaiso sakini, "İçeri giremiyoruz. Hiçbir eşyayı dışarı çıkaramadık. Oraya girmek için iznimiz yok. Lütfen" dedi. Bir başkası ise, "Elimizde ne var ne yoksa bu evi almak için harcadık. Ve şimdi… küle döndü" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Renkli evleriyle tanınan ünlü turizm merkezi Valparaiso'da üç yıl önce çıkan dev yangın, 2 bin evi kül etmiş ve 13 kişinin yaşamını yitirmesine neden olmuştu.

Kent merkezinde yaklaşık 300 bin kişinin yaşadığı Valparaiso'nun çevresindeki nüfus ise 1 milyonu buluyor. Bu rakam, Şili'nin en büyük ikinci nüfus yoğunluğu anlamına geliyor.