Geri Dön

Renkli patates topları tarifi

Yapımı pratik, sunumu şık, nefis renkli patates topları tarifi...

Renkli patates topları tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

6 patates
1 kaşık tereyağı
1 bardak kaşar rendesi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Limon

Üzerine:
Pul biber
Çörekotu
Susam
Maydanoz
Havuç

Renkli Patates Topları Nasıl Yapılır?

Haşlanmış patatesleri süzüp ezin.

Tuz, karabiber, limon ve zeytinyağını koyup karıştırdıktan sonra tereyağı ve kaşar rendesini de ekleyip karıştırmaya devam edin.

Havucu rendeleyin, maydanozları ince ince kıyın.

Üzerini süsleyeceğiniz malzemelerin hepsini farklı tabaklara alın.

Patates püresinden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tabaklara ayırdığınız malzemelere bulayın.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber