Cadde Renkli Tören

Renkli Tören

30.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sanatçı ve akademisyen Prof. Hüsamettin Koçan’ın Bayburt’un Bayraktar köyünde kurduğu Baksı Müzesi, 10’uncu yılını birçok etkinlikle kutladı. SOCAR ve Petkim’in sponsor olduğu şenlikler, geçen gün düzenlenen törenle sona erdi.

Renkli Tören

Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Selçuk Coşkun’un da katıldığı törende, başarılı öğrenciler bursla ödüllendirildi ve sertifikalarını aldı.

Haberin Devamı

Müzenin var oluş amacını anlatan Prof. Hüsamettin Koçan, “Baksı Müzesi, göçün önüne geçebilmek için bir öneridir, çabadır, samimiyettir, iyi niyettir.

Kültürel geleneklerimizin yok olmasına karşı bir direnç oluşturma meselesidir. Baksı Müzesi’nin taşıdığı bu samimi içerik, tüm dünya tarafından büyük bir ilgiyle izleniyor. Ve büyük bir takdirle karşılanıyor. Bu nedenle bize Avrupa Konseyi, yılın müzesi ödülünü verdi” dedi ve ekledi:

“Bizim için gelenek çok önemli, geleneğimizi korumamız lazım ve geleneğimizden bir gelecek üretmemiz lazım. Bu konuda en büyük umudumuz çocuklar. Geleneklerini hatırlayacakları ve kendileri için gelecek tasarlayacakları bir moral içinde olsunlar istiyoruz.”