Gaziantep Ressam Hasan Mirza, 13. Kişisel Sergisini Açtı

Ressam Hasan Mirza, 13. Kişisel Sergisini Açtı

07.10.2017 - 10:36 | Son Güncellenme:

.

Ressam Hasan Mirza, 13. Kişisel Sergisini Açtı

Ressam Hasan Mirza, 13’üncü kişisel resim sergisini Gaziantep Sanko Sanat Galerisi’nde açtı.
Bursa’da kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten ressam Mirza, Gaziantep’te sergi açmasına ev sahipliği yaptığı için SANKO Ailesine teşekkür etti. Klasik resim tekniğinin kendine özgü yapısının dışında da arayışları olduğunu ifade eden Mirza, “Resim uzun soluklu bir uğraş, özgürlük ve ifade mücadelesidir” dedi. Eserlerinde statik bir yapı olmadığını belirten Mirza, “Yağlı boya tekniği ile resim yapıyorum. Zaman zaman da farklı malzemeler denemeyi severim. Bu anlamda yenilikçi ve yeniliklere açık biriyim. Fakat resimlerim yine de geleneksel ekollerden beslenen eserlerdir” şeklinde konuştu.
“Aldığımız bir akademik eğitim var. Bu eğitim bize Rönesans’tan günümüze kadar Avrupa sanatını özümseten bir eğitimdir” diyen Mirza, "Dolaysıyla bu eğitim becerilerimize ve estetik anlayışımıza illa ki bir yön vermiştir. Fakat bir doğulu olarak ben doğu geleneğinden beslenmeyi daha çok tercih ediyorum. Bura da kastettiğim gelenek Çin ve Uygur sanatıdır" ifadelerini kullandı.
“Yeniye ve değişime açığım“
Resmi resim olarak algıladığını, resim yapmanın kendisi için konuşmak, nefes almak ve kendisini ifade etmek anlamlarına geldiğini vurgulayan Mirza, “En başından beri, sanatın temelde bir ‘biçim olgusu’ olduğunun farkındayım. Biçimi de gerçekçiliğin kendine özgü yalın ifadesinde arıyorum. Bir ressam olarak özgün bir üsluba sahip ve bu üslubu her konuyu içselleştirip, biçim diline dönüştürüyorum. Yeniye ve değişime açık bir kişiliğim var” diye konuştu.
Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükaksu, SANKO Holding tarafından bastırılan ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nin bilimsel yayını olan “Belkıs Zeugma ve Mozaikleri” isimli bilimsel yayını, konuşmasından sonra sanatçı Hasan Mirza’ya hediye etti.
Sergi açılışına, Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Sanko Park AVM İşletme Müdürü Taner Neng, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.
Mirza’nın 29 eserinin yer aldığı sergisi Sanko Sanat Galerisinde, 20 Ekim’e kadar her gün 10.00 - 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.
Hasan Mirza, Balıkesir Manyas’ta 1967 yılında dünyaya geldi. 1991’de Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Resim Ana Sanat Dalından mezun oldu. Yurt içi ve yurt dışında birçok karma sergiye katılan sanatçı, Milli Eğitim Bakanlığının görevlendirmesi ile güzel sanatlar liselerinin; iki boyutlu sanat atölye, 9’uncu, 10’uncu, 11’inci ve 12’inci sınıf ders kitapları, müze eğitimi ders kitabı, sanat eserlerini inceleme ders kitaplarını yazdı.
Bursa’da ki atölyesinde çalışmalarını sürdüren sanatçı, 1991-2016 yılları arasında İstanbul, Bursa, İzmir ve Balıkesir’de 12 kişisel sergi açtı, değişik illerde yarışma sergilerine katıldı.