Gündem Revani tatlısı nasıl yapılır

Revani tatlısı nasıl yapılır

19.04.2018 - 15:14 | Son Güncellenme:

Şerbetli tatlı denilince akla gelen ilk lezzetlerden biri şüphesiz ki revanidir. Gerek geleneksel tatlı dükkanlarında, gerekse evimizde büyüklerimizin sevgiyle yaptığı bu tatlıyı sevmeyen yoktur. Evlerimizde yapılışına oldukça sık rastladığımız revaniye bu özelliğini veren ise şerbetli tatlılar arasında zorluk seviyesi kolay olan tatlılardan biri olmasıdır. Kekinin kabarıklığını ve şerbetinin kıvamını güzel ayarladığımızda yiyenlere ikinci dilimlerini istetecek leziz bir revani için gelin tarifimize bir bakalım.

Revani tatlısı nasıl yapılır

Malzemeler

Haberin Devamı

Keki için:

3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı ay çiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için:

3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu

Hazırlanışı:

• Öncelikle şerbetin soğuk olması gerektiği için su ve toz şekeri tencereye alıp ocağa koyduktan sonra yaklaşık yarım saat kadar kaynatın. Ocağın altını kapattıktan sonra yarım limonun suyunu kaynayan şerbete sıkıp şerbeti ılımaya bırakın.

Püf noktası: Bu noktada şerbetinizin kıvamı oldukça önemlidir. Doğru kıvamı tutturduğunuzu anlamak için bir çay kaşığı yardımıyla şerbetten bir damla alıp parmağınıza damlatın. Eğer damla yayılmıyorsa şerbetinizin kıvamı tutmuş demektir.

Haberin Devamı

• Şimdi artık kekin yapılışına geçebilirsiniz. Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp şeker eriyene kadar çırpın.

• Ayçiçek yağı, yoğurt, vanilya, irmik, un ve son olarak da kabartma tozunu çırptığınız karışıma ekleyip çırpmaya devam edin.

• Hazırladığınız kek karışımını önceden ısıtılan fırında pişirmek gerektiğinden bu aşamada fırınınızı 180 dereceye alıp ısıtmaya başlayın.

• Homojen bir karışım sağladıktan sonra kek karışımını dökeceğiniz fırın kabını alıp tereyağı ile güzelce yağlayın. Karışımınızı bu kaba döküp ısınan fırına verin.

• Kekinizi yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Pişen keki alıp dikdörtgen dilimler şeklinde kesin.

• Pişen kekin ilk sıcaklığı çıktıktan ve ılındıktan sonra önceden hazırlamış olduğunuz soğuk şerbeti kepçeyle azar azar ve gezdirerek ilave edin. Böylece tatlının şerbeti iyice çekmesini ve şerbetin kekin her yerine dağılmasını sağlayın.

• Şerbetlenen tatlınızı servis tabaklarına alıp isteğinize göre hindistan cevizi, dövülmüş fındık ya da fıstıkla güzelce süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun...