Estetik Revizyon burun estetiği adayları dikkat!

Revizyon burun estetiği adayları dikkat!

28.07.2016 - 12:14 | Son Güncellenme:

Burun estetiği ameliyatlarından sonra pek çok nedenden dolayı revizyon ameliyatları gündeme gelmektedir.

Revizyon burun estetiği adayları dikkat

Revizyon burun ameliyatlarında en çok karşılaşılan sorunların başında ideal kaş - burun ucu çizgisinin kaybolması olduğunu belirten Kulak, Burun, Boğaz, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selçuk İnanlı, hastaların revizyon burun estetiğinde dikkat etmesi gereken diğer noktaları açıklıyor.

Haberin Devamı

Revizyon burun ameliyatlarına en çok gereksinim duyulduğu durumları Prof. Dr. Selçuk İnanlı, şöyle sıralıyor; “ İlk operasyondaki planlama eksikliği, burnun çökmesi, burun ucunun düşmesi, kadınsı burun kavislerinin olmaması, gülüş dinamiklerinde burnun çok uzun bırakılması, burnun yeniden yapılandırılamaması, burundaki ileri derecede eğrilikler, asimetriler veya birtakım yerlerde kemik veya kıkırdak çıkıntıların oluşması, ameliyat öncesi eksik ve yetersiz analizler sonucu istenilen sonucun elde edilememesi gibi nedenlerden dolayı burunda revizyon ameliyatları gerçekleştirilir.”

Revizyon burun estetiği adayları dikkat
Kalın cilt tecrübe ister!
Kalın ciltli hastalar genelde büyük, kalın burun uçlarından oldukça müzdarip olduklarından dolayı burunlarının çok ufaltılması talepleri ile gelmektedirler. Bu tür burunlarda, cilt çok kalın olduğundan dolayı burunda çok fazla küçülmeye gidilmesi halinde sonuç asla istenilen gibi olmayacaktır.

Haberin Devamı

Tam tersi, cildi kesip atmak mümkün olmadığından, yada kalın cilt inceltilemediğinden aşırı küçültülen kıkırdak ve kemik çatının üzerine yığılmış bir cilt görüntüsü ile karşı karşıya kalmak işten bile değildir. Yapılması halinde, oldukça toplu ve tamamen şekilsiz bir burun ucu yapısı ile sonlanacaktır. Bu sebeplere hastalar, burunlarının daha da ufalması için revizyon ameliyatı istekleri ile geldiğide ilgili konuda yapılacakların sınırlı olduğu, neden sonuç çevçevesinde detaylıca anlatılmadır. Burun operasyonlarının sonucunu etkileyen, dikkatle incelenmesi gereken 3 temel bileşen vardır: “Kıkırdak çatı, kemik çatı ve cilttir”.

Kıkırdak ve kemik çatıda istediğimiz gibi her türlü küçültme, düzeltme, ekleme ve şekil verme yapabilmekteyiz ama bu ameliyatlarda tek değişiklik yapamadığımız organ ise “cilttir”. Hastanın ameliyat öncesi cilt kalınlığı ne ise ameliyat sonrasında da o olarak devam edecektir. Kalın ciltli hastalar cilt kalınlığının incelmesini beklememelidir.

Ancak tecrübeli ellerde yapılacak olan ameliyat planlaması ile, kalın ciltli hastaların da, oldukça şık, kadınsı hatlarda ve erkek hastalar için de, yine ideal ve karakteristik erkek burunlarına sahip olmaları mümkün.

Haberin Devamı

Bütün burun ameliyatları bizler için birer yeniden yapılandırma ameliyatlarıdır. Kıkırdak ve kemik çatının, burun ucunun bir ömür boyu çökmeyecek şekilde yeniden yapılandırılması, revizyon olmaması açısından önemlidir. Dıştaki cilt ve altta oluşturduğumuz yeni kıkırdak - kemik çatı, daimi olarak birbirine uyum sağlamaya çalışır.

Eğer alttaki yeni oluşturulan kıkırdak kemik çatı, stabil bir biçimde dizayn edilmemiş ve kıkırdaklarla desteklenmemişse, uzun vadede burunda düşme sorunları ile karşılaşılması olasıdır. Bu yüzden, revizyon ameliyatlarında en sık karşılaştığımız düşmüş burun uçlarını yeniden kaldırıyoruz. Bir bina yapar gibi önce binanın temelini, sonra kıkırdak kolonlar ile burun ucu çatısını kaldırıp, kadınsı estetik kaş - burun ucu tatlı kavsini verip cilde geçiyoruz.

Burunun yeniden yapılandırmasında, kulak ve kaburga kıkırdağının önemine değinen İnanlı, sözlerine şöyle devam ediyor; "Özellikle kulak için, kulağın şeklini bozmayacak şekilde, kulak arkasından yapılan bir kesi ile kulak kepçesi kıkırdağının bir bölümü alınır. Burnun yedek lastiklerinden biri kulaktaki kıkırdaktır. Kesi izi kulak arkasında gizlenir, görülmez.

Haberin Devamı

Burun içine büyük miktarlarda kıkırdak gerekiyorsa kulak yerine “kaburgadan” alınması gerekebilir. Kaburgadan kıkırdak alınması bazen endoskopik yöntem ile 1-1 buçuk cm'lik göğüs kesisi ile olur ve iz görünmez. Ancak daha büyük miktarlarda kıkırdak alımı söz konusu ise 4-5 cm'lik kesiler kullanılabilir.

Yazarlar