Revizyon burun estetiğinden korkmayın!

Burun estetiği en fazla tercih edilen estetik müdahalelerin başında gelir. Burun estetiğine karar vermek, doğru estetik cerrahı bulmak bu işin yarısıdır. Fakat bazen işler yolunda gitmeyebilir. Burun estetiğinde 2. hatta 3,4,….9 ameliyata bile gerek duyulabilir. Hiç abartmıyorum, evet geçtiğimiz günlerde bir hastama 9. revizyon burun estetiği ameliyatını ben yaptım ve 10. müdahaleye artık ihtiyacı kalmadı.

Düşünsenize bu nasıl bir süreç?

Hastanın psikolojisini düşünün. Neden revizyon burun estetiğine ihtiyaç duyuluyor, şimdi hep beraber ona bakalım…

Haberin Devamı

Sekonder rinoplasti yani revizyon burun estetiği, bir önceki rinoplasti sonrası burnun formunu ve / veya burun fonksiyonunu değiştirmeye yarayan düzeltici burun ameliyatlarıdır. Hastanın burunda operasyon sonrası bazı estetik sorunlar veya sağlık açısından sorunlar ortaya çıkmıştır. Hasta nefes alma sorunu yaşıyordur, çökme olmuştur, yamuk olmuştur, formu yüze uymamıştır, erkek hasta ise, yüzüne, cinsiyetine uymayan bir kadın burnu yapılmıştır… Kısaca hasta durumdan hoşnut değildir.

Tüm bu sorunların nedeni yanlış veya eksik yapılmış cerrahi manevralar yüzündendir. Bazı durumlarda da burna operasyon sonrası kaza veya farklı sebeplerden dolayı darbe alınmıştır ve yine formunda sorun oluşmuştur. Bana revizyon burun estetiği olmak isteyen çok fazla hasta gelir ve ilk cümlem hep şu olur ve sizler de hiçbir zaman unutmayın lütfen:

“Revizyon burun estetiği birinci cerrahiden çok daha fazla karmaşık ve zor bir operasyondur”

İşte bu sebeple estetik cerrahın bu konuda uzmanlaşmış olması şarttır. Revizyon burun estetiği cerrahisinde deneyimli bir cerrah aynı zamanda hastanın endişelerini de giderecek, olacakları, yapılabilecekleri anlatacak ve hatta hastanın olağanüstü beklentiler ve hayaller içerisine girmesini de engelleyecektir.

Çoğunlukla bir başka cerraha burun estetiği olmuş ve revizyon burun estetiği için bana gelen hastalarım şu şikayetleri dile getirirler:

Burun hava yolu tıkanıklığım var, rahat nefes alamıyorum

Kıkırdak ya da burun kemiğimde çökme oldu

Haberin Devamı

Burnum yapay gözüküyor, doğal değil

Burnum asimetrik oldu

Burun sırtımda hala köprü var

Burnum çok kadınsı ama ben erkek burnu istiyorum

Eksik şekillendirme var yani estetik olarak yeterli değil

Aşırı veya yetersiz burun ucu şekillendirmesi var

İz var

Revizyon burun estetiği için gerekli değişiklikleri "kapalı" ya da "açık" yaklaşımla çözümleyebiliriz. Tipik haliyle, büyük yapısal değişiklikler gereklidir ve açık yaklaşım tercih edilebilir. Minör kontur düzeltmeleri "kapalı" teknik ile yapılabilir. Kapalı rinoplasti (endonasal) burun yapılarına erişim için sadece iç kesi yapılan müdahaledir. Açık revizyon rinoplastisinde ise değiştirilmesi gereken yapılar, daha doğru görselleştirme ve daha estetik bir yapı kazanma adına, iki burun (kolumella) arasındaki cilt köprüsüne atılan kesi ile yapılır. Hangi tekniğin kullanılacağına estetik cerrahınız, sizin durumunuza bakarak projelendirecektir.

Şimdi gelelim, işin özüne…

Evet, bu yukarıda saydığım sorunların herhangi birisine sahipseniz, her şeyden evvel, bu durumdan dolayı hoşnutsuzluk yaşıyor ve kafayı takıyorsanız, revizyon burun estetiği yaptırabilirsiniz. Fakat kime?

Haberin Devamı

İşte burası çok önemli. Mutlaka ve mutlaka revizyon burun estetiği konusunda uzmanlaşmış bir cerrah olmalı. Sıfır, hiç müdahale edilmemiş bir burun yapısını şekillendirmek çok kolaydır. Biraz estetik bakış, tıbbı bilgi ve burun estetiği üzerine deneyim yeterlidir. Fakat revizyon burun estetiği tüm bunların yanı sıra kesinlikle profesyonellik ister. Bu koşullara uyan bir estetik cerrahla, revizyon burun estetiğinden korkmanıza gerek yok!

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

Op. Dr. Bülent Cihantimur

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.bulentcihantimur.com