Gündem Reza Zarrab (Rıza Sarraf)'ı tutuklatan savcıya mesaj yağmuru!

Reza Zarrab (Rıza Sarraf)'ı tutuklatan savcıya mesaj yağmuru!

23.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Reza Zarrab hakkında son gelişmeler gelmeye devam ediyor. Miami Havalimanı’nda gözaltına alınan Reza Zarrab’ın hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara'a sosyal medyada mesaj yağmuruna tutuldu. Peki Reza Zarrab kimdir? İşte detaylar...

Reza Zarrab (Rıza Sarraf)ı tutuklatan savcıya mesaj yağmuru

Reza Zarrab hakkında yeni gelişmeler yaşanıyor. Şarkıcı eşi Ebru Gündeş ve kızı ile ABD’ye giriş yapmak isterken, Miami Havalimanı’nda gözaltına alındıktan sonra, kara para aklama, dolandırıcılık ve İran’a uygulanan yaptırımları delme suçlamaları ile çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Reza Zarrab’ın hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, binlerce Türk tarafından tweet yağmuruna tutuldu.

Twitter üzerinden mesaj atarak Amerikalı savcıya ulaşan Türkler, mesajlarında “Türkiye’den istediğiniz bir şey var mı? Türk rakısı, şiş kebap, lokum, Türk halısı… İstemeniz yeterli, hizmetinizdeyiz”, “Abi yengeyi al gel, bekliyoruz”, “Bizimkilerin yapamadıklarını siz yapıyorsunuz, yanınızdayız” gibi mesajlar attı. Twitter’daki izleyici sayısı iki gün içinde binlerce artan Preet Bharara, kendi resmi hesabından bu mesajlara verdiği yanıtında, “Şiş kebabı severim ama yalnızca işimi yaptığım için, bu tür hediyeleri kabul edebileceğimi düşünmüyorum” yazdı. Amerikalı savcı, öteki mesajlarında da “Reza Zarrab, yakında Manhattan mahkemesinde Amerikan adaleti ile yüzleşecek”, “Amerika’nın İran’a yaptırımlarını delen, kara para aklayan ve bankacılık sahtekarlığı yapan Türk uyruklu kişi tutuklandı” dedi. Reza Zarrab’ın tutuklanmasından önce, twitter hesabında yaklaşık 12 bin izleyicisi bulunan Savcı Bharara’nın izleyici sayısı 24 saat içinde 115 bini geçti. Savcının paylaştığı “Reza Zarrab, yakında Manhattan mahkemesinde Amerikan adaleti ile yüzleşecek” mesajı da, 18 bin kez başkaları tarafından paylaşıldı, 20 bini aşkın kişi tarafından da beğenildi. Bharara’nın sosyal medya hesaplarında ortaya çıkan hareketlilik, Amerikan medyasına da yansıdı. Amerikan gazeteleri, konuyu “Türkiye’de twitter yıldızı oldu” başlığı ile işledi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN’I TWİTTER’DAN TAKİBE ALDI

Öte yandan, kendisinin izlediği kişi ve kurumların sayısı yalnızca 13 olan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da izlediği kişiler listesine eklemesi ile birlikte bu sayı 14’e çıktı. Savcının izlediği kişi ve kurumlar listesinde, son olarak eklediği Erdoğan’ın yanı sıra New York Eyalet Senatosu, ,CIA, İç Güvenlik Bakanlığı, ABD Gizli Servisi, FBI, FBI New York gibi kurumlar ile Bruce Springsteen ile Steve Harvey bulunuyor.

Zarrab aleyhindeki iddianameyi hazırlayan Bharara, ABD’de diplomatları, siyasileri ve 2008 küresel krizinin ardından 100’e yakın bankacıyı soruşturarak adını duyurdu. Hindistan asıllı ,48 yasındaki Bharara, 2009'da New York savcısı olduktan sonra 25 farklı ülkeye gönderdiği güvenlik güçleriyle silah ve uyuşturucu ticaretiyle suçlanan kişileri New York'a getirtmiş ve yargı önüne getirilmelerini sağladı.

Haberin Devamı

Ebru Gündeş'in uçaktaki görüntüsü ortaya çıktı
Eşi Reza Zarrab'ın tutuklanmasıyla büyük bir şok yaşayan Ebru Gündeş, İstanbul'a döndü. Gündeş'in uçakta çekilmiş bir görüntüsü ise sosyal medyaya düştü.

Ebru Gündeş'in uçaktaki görüntüsü ortaya çıktı
THY'ye ait bir uçakla dün saat 15.20'de Miami'den İstanbul'a gelen Ebru Gündeş uçaktan indikten sonra gazetecilere görünmek istemediğini belirterek, yetkililerden Genel Havacılık Terminalinden çıkartılmasını istedi. Bunun üzerine Ebru Gündeş yolculara özel servis yapan Primeclass servisinin aracı ile polis nezaretinde uçağın yanaştığı 209 numaralı köprüden alınarak Dış Hatlar terminalinden Genel Havacılık terminaline götürüldü. Ebru Gündeş burada yapılan pasaport ve gümrük işlemlerinden sonra Türkiye'ye giriş yaptı.

Reza Zarrab (Rıza Sarraf)ı tutuklatan savcıya mesaj yağmuru

Amerika’da tutuklanan İran asıllı Türk vatandaşı İşadamı Reza Zarrab’ın, İstanbul Kanlıca’daki yalısının önünde hareketli dakikalar yaşandı. Bir süre önce Atatürk Havaalanı’ndan ayrıldığı öğrenilen Zarrab’ın eşi sanatçı Ebru Gündeş, Kanlıca’daki yalıya döndü. Giriş sırasında alınan güvenlik önlemi dikkat çekti.

RIZA ZARRAB (RIZA SARRAF) KİMDİR?

Haberin Devamı

12 Eylül 1983 yılı İran doğumlu Rıza Sarraf, Türkiye’ de yaşamını sürdüren İranlı iş adamıdır. Yaşamını Dubai’de ailesiyle sürdürmüş daha sonra asıl adı Reza Zarrab olan iş adamı adını Türkleştirerek Rıza Sarraf olarak değiştirmiştir. 1997 yılında kurulan Nafees Exchange ve Al Salam Center Exchange firmalarıyla beraber Dubai’ de para piyasalarında faaliyet göstererek iş yaşamına başlamıştır. Yirmi yaşından sonra Türkiye’ ye gelerek hayatını sürdüren Rıza Sarraf, ayrıca şarkı sözü yazarak müzik dünyasına adım atmıştır.