Teknoloji Richard Branson, Virgin Galactic'in onu bu yıl uzaya götürmesini umut ediyor

Richard Branson, Virgin Galactic'in onu bu yıl uzaya götürmesini umut ediyor

27.07.2018 - 11:53 | Son Güncellenme:

Richard Branson, Virgin Galactic'in 14 yıllık uzaya ulaşma hayalini gerçekleştirmenin “eşiğinde” olduğuna inanıyor. Branson, "Yılın sonundan önce Virgin Galactic uzay gemisinde oturmayı umarak, uzaya gidiyorum" dedi.

Richard Branson, Virgin Galacticin onu bu yıl uzaya götürmesini umut ediyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Virgin Galactic kurucusu Richard Branson, kendisinin şu anda astronot eğimi aldığını ve ilk resmi uçuşta kendisinin de yer alacağını açıkladı.

Branson, "Tam 14 yıldır uzay programımız üzerinde çalışıyoruz. Zor oldu ancak artık hayalimizi gerçekleştirmeye çok ama çok yakınız. Bu yıl sona ermeden bir Virgin Galactic uzay aracıyla birlikte uzaya çıkmayı umuyorum." dedi.

Branson'un iddiaları oldukça güçlü. Virgin Galactic'in hizmet ömrü boyunca benzer beyanlarda bulunmuş ve bunlar kısa zamanda ortaya çıktı. 2007 yılında uzay gemisinin 18 ay içinde ilk uçuşunu gerçekleşeceğini düşünüyordu. Geçen yıl ekimde, uzay mesafesinin sadece aylar sürdüğünü ileri sürdü. 14 yıl ve bir felaketle sonuçlanan başarısızlıktan sonra, bu güncel zaman çizelgesine kuşku duymak için bir sebep var.

Haberin Devamı

Virgin Galactic, 2004 yılında dünyanın ilk ticari uzay gemisi olarak kuruldu. Kuruluşundan bu yana yaklaşık 800 müşteri, uzaya gitmek için bilet başına 250 bin dolarlık ödeme yaptı ve sisteme kaydoldu.

Virgin Galactic'in insanları başka gezegene göndermeye çalışan tek şirket olduğu bir dönem vardı. Ancak Jeff Bezos'a ait Blue Origin, New Shepard roketini 18 Temmuz'da her zamankinden daha uzaklara göndererek, uzay turizmi yarışını kızıştırdı. Bakalım insanı uzaya fırlatacak ilk şirket -ya da zegin kişi- kim olacak?