Teknoloji Ripple ve Ethereum'un kurucuları servetleriyle dudak uçuklatıyor

Ripple ve Ethereum'un kurucuları servetleriyle dudak uçuklatıyor

05.01.2018 - 14:32 | Son Güncellenme:

Ripple'ın eski CEO'su Chris Larsen, 37,3 milyar dolarlık servetiyle Forbes'un "En Zengin Amerikalılar" listesinde 15. sıraya yerleşti. Larsen'in serveti, dev şirketlerin CEO'larından çok daha fazla. Ripple'ın yeni CEO'su ise servetiyle aynı listede ilk 50 arasında yer alıyor. Peki Bitcoin'in yaratıcısı ne kadarlık bir servete sahip?

Ripple ve Ethereumun kurucuları servetleriyle dudak uçuklatıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Kripto para birimlerinin değeri 2017'de 600 milyondan fazla artarak milyonlarca kripto milyoner yarattı. Birkaç şanslı kişi, milyarderler kulübünün nadir bulunan havasını da soluyor ve üstelik Bitcoin'le de değil.

Artık kolayca zengin olan Amerikalılar arasında CEO iki yeni kişi daha bulunuyor. Ripple'ın eski ve yeni CEO'ları, dijital paranın son dönemdeki hızlı yükselişiyle "dünyanın en zenginleri" listesine girdi. Sadece bir hafta önce, Ripple Ethereum'u da geçerek ikinci en değerli kripto varlık oldu.

Kasım 2016'da istifa eden ve şu anda Ripple'in genel başkan yardımcısı olan Cofounder ve eski CEO Chris Larsen, Ripple'deki kaynaklara göre kişisel servetinde 5.19 milyar XRP (Ripple) ve şirketteki % 17 hisseye sahip. Bu ona güncel kura göre yaklaşık 37,3 milyar dolar servet kazandırıyor.

Haberin Devamı

Ripple'ın kurucusu ve eski CEO'su Chris Larsen'ın 5 milyar dolar değerinde Ripple ile şirkette yüzde 17'lik hisseye sahip olduğu belirtiliyor. Buna göre 37,3 milyar dolarlık servete sahip olan Larsen, Forbes'un "En Zengin Amerikalılar" listesinde 15. sıraya yerleşti.

Larsen bu servetiyle Elon Musk, Sheldon Adelson, Steve Ballmer, Jacqueline Mars, Michael Dell, Laurene Powell Jobs, Paul Allen gibi milyarderleri geride bırakıyor. Listenin başında Microsoft CEO’su Bill Gates, ikinci sırada ise Amazon CEO’su Jeff Bezos yer alıyor.

Ripple ve Ethereumun kurucuları servetleriyle dudak uçuklatıyor

Şirketteki bir kaynağa göre yeni Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, Ripple'da % 6.3 oranında hisseye sahip. Yani en az 9,5 milyar dolarlık net serveti var. Garlinghouse, bu servetle ABD'nin en zengin 54. kişisi.

Bitcoin'in esrarengiz yaratıcısı Satoshi Nakamoto'nun 980 bin Bitcoin'i (güncel kurla yaklaşık 13.4 milyar dolar) olduğuna inanılıyor. Yani dünyanın en büyük Bitcoin milyardelerinden biri. Bu şu anda var olan tüm Bitcoins'lerin sadece % 5.8'ini temsil ediyor.

Ripple ve Ethereumun kurucuları servetleriyle dudak uçuklatıyor

Ethereum'un kurucu ortağı Vitalik Buterin ise sadece 23 yaşında ve Thiel Bursu'nu aldıktan sonra üniversiteden ayrılmış durumda. İddialara göre Buterin'in yaklaşık 630,000 Ethereum'u (ETH) var. Nisan ayı sonlarına doğru bunun yaklaşık yüzde 25'ini sattığını açıkladı. Böyle olsa bile Buterin, artan ETH fiyatlarıyla geliri coin milyardeleri arasında yer alıyor.