Gündem Riva’ya silah gömmüşler

Riva’ya silah gömmüşler

18.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan bir binbaşının itirafları üzerine toprağa gömülü halde silah ve mühimmatlar bulundu. Silahların İstanbul’da çeşitli grup ve birimlere dağıtılmak üzere saklandığı belirlendi

Riva’ya silah gömmüşler

Darbe girişimiyle ilgili soruşturma devam ederken gözaltı sayısı da artıyor. Bazı askerlerin itirafçı oldukları ve cuntanın faaliyetleriyle ilgili bilgi verdikleri de ortaya çıktı. Gözaltındaki bir binbaşının itiraflarıyla İstanbul Anadolu yakasında toprağa gömülü silahlar bulundu.

‘Dağıtılacaktı’

Yine binbaşının itiraflarına göre Beykoz’daki SAT Grup Komutanlığı’ndaki bir grup asker 15 Temmuz günü tam techizatlı olarak darbenin merkez karargahı olan Ankara’daki Akıncı üssüne gitti. İstanbul’da SAT komandolarının kullandığı Beykoz’daki bir araziye ise darbe sürecinde çeşitli gruplara dağıtılmak üzere silahlar gömüldü.

Bölgeye yakın

Savcılığın talimatı ve binbaşının yer göstermesiyle Riva’da yapılan aramada 7 adet M16 ve 4 adet MP5 ile bu silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi.

Silahların gömüldüğü yerin daha önce Ergenekon soruşturmaları sürecinde silah bulunduğu iddia edilen ve ‘Poyrazköy’ davasına konu olan bölgeye yakınlığı dikkat çekti. Soruşturma devam ediyor.