Gündem Rize’de şehir merkezi taşınacak

Rize’de şehir merkezi taşınacak

21.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Rize’de yıllar önce deniz doldurularak kazanılan 350 dönümlük alan üzerine inşa edilen ve 70 bin kişinin yaşadığı binaların yıkılma tehlikesi olduğu ortaya çıktı.

Rize’de şehir merkezi taşınacak

Bu nedenle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca kentsel dönüşüm için hazırlığa başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, beraberindeki heyetle birlikte 3 hafta önce geldiği Rize’de dolgu alanında incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Önce 2 bin 700 konut

İlk etapta, 170 dönüm üzerindeki riskli 2 bin 700 konut ve 1500 ticarethanenin yıkımının yapılacağı dolgu alanındaki şehir merkezinin bir bölümü, belirlenecek yeni yaşam alanına taşınacak. Riskli binaların yıkılacağı dolgu alanında ise kat ve sayı yoğunluğu düşük, az sayıda yeni yapı inşa edilecek. Şehrin kurulacağı alanda prestijli caddeler oluşturulacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından dolgu alanındaki bina ve iş yeri sahipleri dinlenerek, uygulanacak proje anlatılacak ve ortak çözüm modeli geliştirilecek.

‘En kısa çözüm kentsel dönüşüm’

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, yıllar önce deniz doldurularak kazanılan 350 dönümlük alan üzerine inşa edilmiş riskli yapılarla ilgili kentsel dönüşüm projesi uygulanacağını belirtti. Kasap, “Bu işin en kısa çözümü ‘kentsel dönüşüm’dür. Söz konusu alanda daha az kat ve yapı yoğunluğunun olacağı yapılaşma modeli uygulanacak” dedi. l AYTEKİN KALENDER DHA