Gündem Rizede meydan kazısında tarihi mezar taşları bulundu

Rizede meydan kazısında tarihi mezar taşları bulundu

03.11.2016 - 17:32 | Son Güncellenme:

RİZE'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda başlatılan yenileme çalışmaları sırasında yapılan kazıda tarihi mezar taşları bulundu. Mezar taşlarının 280 yıl öncesine ait olduğu öne sürüldü.

Rizede meydan kazısında tarihi mezar taşları bulundu

Rize Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda önceki gün başlatılan yenileme çalışması kapsamında iş makineleri ile kazı yapıldı. Zeminin 2 metre altında iş makinesi kepçesi mezar taşlarına çarptı. Yüzeye çıkarılan mezar taşları koruma altına alınmak üzere Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Haberin Devamı

Kazıdan çıkarılan mezar taşlarını inceleyen araştırmacı Recep Koyuncu, 1922 yılında mezarlık olan alanın sonradan meydana dönüştürüldüğü belirterek, kazıda bu mezarlara ait taşların bulunduğunu söyledi. Koyuncu, "Taşlardan birinin üzerinde Şerife Zeynep adlı kadına ait olduğu yazıyor. Tarih ise 280 yıl öncesini gösteriyor. Bu alandan başka mezar taşları da çıkacak" dedi.

Bu arada, mezar taşlarını görmek için alanda toplananlar kendi aralarında tarih konusunda anlaşmazlığa düştü. Bazı vatandaşlar mezar taşlarının 1400'lü yıllara ait olduğunu iddia etti, kimileri karşı çıktı.