Geri Dön
Robert Pattinson için Batman rolü yeni bir fırsat

Robert Pattinson için Batman rolü yeni bir fırsat

Harry Potter serisindeki Cedric Diggory rolü bile üzerine yapışmadı ama o ışıldayan vampir Edward rolü Robert Pattinson'un yakasından düşmüyor. Kendisinin en büyük şansı ise, 2021 yılı itibariyle Batman'i canlandıracak olması... Peki Batman rolü, Robert Pattinson'ın karizmasını toplayabilecek mi?

Andaç Üzel
Andaç Üzel

Dünyanın en popüler roman serilerinden olan Alacakaranlık'ın sinema uyarlaması, seriyi zamanında kat kat daha popüler hale getirmişti. Nitekim o popülerlik şimdinin önemli ve genç film yıldızlarının çıkmasını da sağladı. Alacakaranlık serisi ne kadar kötü olsa da, bir şeyleri başardı nihayetinde. Oyuncu seçimini başardı örneğin.

Haberin Devamı

Neden başarılı değildi?

Alacakaranlık, varoluşu itibariyle zaten başarılı olamayacak bir projeydi. 'Projeydi'; çünkü edebi bir değeri yoktu. Birincil önceliği para kazandırmak olan ve vampir-kurtadam mitlerini bile zerre önemsemeden yazılmış bir 'günümüz romantizmi' soslu romandı. Türünün diğer temsilcileriyle karşılaştırılamayacak derecede yüzeyseldi ve bu yüzden film uyarlamaları da yetersiz oldu.

Oyuncunun üstüne yapıştı

Robert Pattinson için Batman rolü yeni bir fırsat

Alacakaranlık'ın bir diğer etkisi de, Kristen Stewart'ın üzerine yapışan 'Bella' ve Robert Pattinson'un üzerine yapışan 'Edward' rolleri oldu. İki karakter de onlarla o kadar özdeşleşti ki, hiçbir şekilde bu rollerden sıyrılamadılar. Yıllar geçti hala biri 'Edward', diğeri de 'Bella'...

Başarılı yapımlara rağmen

Robert Pattinson için Batman rolü yeni bir fırsat

Üstelik, onca başarılı yapıma rağmen başlarına geldi bu. Alacakaranlık sonrası her iki isim de kariyerlerini doğru yönlendirdi. Robert Pattinson, 'arthouse' olarak adlandırdığımız filmlerde iyi işler ortaya koydu. İlham verici projelerdi hepsi. Yine de hala tuhaf bir "Vay be, Vampir Edward'a bak sen" hali hakim izleyicilerde. Şimdi tekrar bunu kırmak için eline bir fırsat geçti.

Haberin Devamı

Batman bayrağını devralıyor

Robert Pattinson, artık Batman bayrağını Ben Affleck'ten devralıyor. Önceki oyunculuk performansları dikkate alındığında gerçekten iyi bir seçim kendisi. Fiziksel aktiviteyi karşılayabilecek bir yapısı olduğu gibi, bunu oyunculukla da destekleyebiliyor ve karakter derinliklerini her yapımda ortaya koyabiliyor. Üstelik iyi bir iş çıkartırsa, artık Edward olarak değil Batman olarak anılacak.


andac.uzel@demirorenmedya.com

Benzer İçerikler