MALZEMELER:

*2 su bardağı köftelik esmer bulgur

*1,5-2 su bardağı kaynar su

*1 dolu yemek kaşığı biber salçası

*1 dolu yemek kaşığı domates salçası

*1 adet rendelenmiş iri soğan

*3-4 diş sarımsak

*1 çay bardağı zeytinyağ

*Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

-1 yemek kaşığı isot biber

*İsterseniz 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

*1 yemek kaşığı nar ekşisi

*1,5 tatlı kaşığı tuz

*Pul biber,kimyon ve karabiber

*1 limon suyu

*Servis için,kıvırcık salata,marul ve limon

YAPILIŞI:

*Bulguru bir su yıkayalım ve süzelim

*Kaynar suyu üzerine dökerek kapatalım ve 5 dakika bekletelim

Haberin Devamı

*Yumuşadığında karıştırma aparatını taktığımız robota alalım,

*Zeytinyağını,rende soğanı,salçaları ve cevizi ekleyerek çalıştıralım

*Malzeme iyice karıştığında kuru görünüyorsa yarım su bardağı sıcak su veya biraz domates suyu veya püresi ekleyebiliriz

*Kıvama gelen çiğ köfteye nar ekşisini , baharatları ve kıyılmış maydanozları da ekleyerek bir kez daha çevirelim

*Köfteyi genişce bir kaba alalım

*Elimizde bir kaç dakika yoğuralım ve cevizden büyük parçalar alarak elimizin içinde sıkarak çiğ köfte şekli verelim

*Servis tabağına yıkanıp süzülmüş kıvırcıkların üzerine dizelim

*1 limonu sıkarak çiğ köftelerin üzerinde gezdirelim

*Marul,maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyelim

Ben servis için üzerine de dövülmüş ceviz serpiştirdim

AFİYET OLSUN..

DİĞER TÜM TARİFLERİM AŞAĞIDAKİ LİNKTEDİR,TIKLAYINIZ....

http://www.buketcengiz.blogspot.com

BENİ AYRICA FACEBOOK ,INSTAGRAM ,TWITTER VE PINTERESTTE HUZURLU MUTFAK OLARAK TAKİP EDEBİLİRSİNİZ...