MALZEMELER:
*2 su bardağı köftelik esmer bulgur
*1,5-2 su bardağı kaynar su
*1 dolu yemek kaşığı biber salçası
*1 dolu yemek kaşığı domates salçası
*1 adet rendelenmiş iri soğan
*3-4 diş sarımsak
*1 çay bardağı zeytinyağ
*Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
-1 yemek kaşığı isot biber
*İsterseniz 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*1,5 tatlı kaşığı tuz
*Pul biber,kimyon ve karabiber
*1 limon suyu
*Servis için,kıvırcık salata,marul ve limon
YAPILIŞI:
*Bulguru bir su yıkayalım ve süzelim
*Kaynar suyu üzerine dökerek kapatalım ve 5 dakika bekletelim
*Yumuşadığında karıştırma aparatını taktığımız robota alalım,
*Zeytinyağını,rende soğanı,salçaları ve cevizi ekleyerek çalıştıralım
*Malzeme iyice karıştığında kuru görünüyorsa yarım su bardağı sıcak su veya biraz domates suyu veya püresi ekleyebiliriz
*Kıvama gelen çiğ köfteye nar ekşisini , baharatları ve kıyılmış maydanozları da ekleyerek bir kez daha çevirelim
*Köfteyi genişce bir kaba alalım
*Elimizde bir kaç dakika yoğuralım ve cevizden büyük parçalar alarak elimizin içinde sıkarak çiğ köfte şekli verelim
*Servis tabağına yıkanıp süzülmüş kıvırcıkların üzerine dizelim
*1 limonu sıkarak çiğ köftelerin üzerinde gezdirelim
*Marul,maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyelim
Ben servis için üzerine de dövülmüş ceviz serpiştirdim
AFİYET OLSUN..
DİĞER TÜM TARİFLERİM AŞAĞIDAKİ LİNKTEDİR,TIKLAYINIZ....
http://www.buketcengiz.blogspot.com
BENİ AYRICA FACEBOOK ,INSTAGRAM ,TWITTER VE PINTERESTTE HUZURLU MUTFAK OLARAK TAKİP EDEBİLİRSİNİZ...