Geri Dön

Roka salatası tarifi

Roka salatası tarifi, kış mevsiminin gelmesiyle beraber en çok aranan tariflerden biri haline geldi. Özellikle balığın yanında tüketilen roka salatasının sağlık açısından da birçok faydası bulunuyor. Roka salatası tarifini henüz denemediyseniz sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz roka salatası tarifine göz atabilirsiniz. İşte roka salatası tarifi

Roka salatası tarifi
  • Çiğ
  • 2 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 1 demet roka
- 2 dal taze soğan
- Tanelenmiş nar
- 2 tane domates
- Limon suyu
- Nar ekşisi
- Tuz

Servis önerisi: Üzerine ceviz serperek servis edebilirsiniz.

Roka Salatası Nasıl Yapılır?

Demet halindeki rokayı tek tek parçalara ayırıp iyice yıkayın.

Daha sonra elinizle rokaları parçalayın.

Parçalamış olduğunuz rokaları salata kabının içerisine alın.

Sonrasında 2 adet domatesi dilimleyip salatanın içerisine ekleyin.

Dilimlemiş olduğunuz soğanı ve tanelere ayırdığınız narı da salatanıza ekleyin.

Damak zevkinize göre roka salatası tarifinin içerisine limon, nar ekşisi ve tuz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Balığın yanında roka tüketenler dikkat!

Roka salatası özellikle balık yemeklerinin yanında tüketilmektedir. Ancak uzmanlar balık yemeklerinin yanında roka tüketilmesini önermiyorlar. Halk arasında 'kemik erimesi' olarak bilinen osteoporoz, tedavi edilmediğinde omurga, kalça ile el bileklerinde ciddi kırıklara ve şiddetli ağrılara neden olabiliyor. Bu yüzden kemik kaybına yol açan faktörlerden kaçınmak çok önemli. Bunun bir yolu da balığın yanında roka yememek! Beslenme ve Diyet Uzmanı Kamuran Diğdem Özkahya, rokanın içeriğinde bulunan yüksek demirin balıkla birlikte yendiğinde kalsiyumun emilimini azalttığı uyarısında bulunarak “Dolayısıyla özellikle kılçığıyla birlikte tüketilebilen küçük balıklardaki kalsiyumun vücut tarafından kullanılması için yanında roka yememeye özen gösterin” diyor.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber