Geri Dön
Roma'da ne yenir?

Roma'da ne yenir?

Yaz aylarında yolu Roma'ya düşenler, tarih kokan muazzam yapıları gezdikten sonra muhtemelen pizza ve makarnaya düşecektir. Bunlar cepte... Peki ya Roma'da hamburger ve kapri salatası tadılması gerektiğini biliyor musunuz? İki kişi toplam 20-30 euro ödeyerek böyle bir menüyü tadabilirsiniz. Size Roma’da ne yenir, anlatayım...

Ebru KÜÇÜKGÖKDEMİR
Ebru KÜÇÜKGÖKDEMİR

İlk durak: Bonci Pizzarium

Tiber Nehri'nin yakınındaki dar sokaklardan geçerek Trastevere'ye gidin. Vatikan’a çok yakın bir konumda ve otobüsle kolayca ulaşılabiliyor. Via della Meloria Caddesi'nde yürürken navigasyonunuz mutlaka açık olsun. Bonci Pizzarium, Via della Meloria, 43 adresinde bulunuyor.

Makasla kesilen lezzetli tava pizzası ve yanında, içinde farklı malzemeler olan fritti’den mutlaka tadın. Sabah 11.00 sularında açılan Bonci, tüm Roma’nın kanunu gibi olan 'ayakta yemek yeme' kuralına göre işletiliyor. Yani oturacak yer yok. Ama çıkınca hemen karşıya geçip taşlara oturarak hem yemeğinizi yiyip hem de gençlerin dans etmesini izleyebilirsiniz. Böylesi daha keyifli… Emin olun 4 yıldızı hak eden bir yer burası.

Klasik lezzet arayanlara...


Bonci’ye 4 yıldız diyorum; çünkü Roma’da en güzel ve uygun fiyatlı yemekleri yapan ve 5 yıldızı hak eden ağır bir mekan var. Angelino Ai Fori Dali 1947. Bu mekanda bize servis yapan Massimo sayesinde müthiş yemekler tattık.

Damak tadınızı tazelemek için önce masaya büyük boy gazlı su söyleniyor. İtalyanlar için bu çok önemli bir ritüel! Pizza çeşitlerinin tümü özenle yapılıyor. Ayrıca makarna porsiyonu az görünse bile doyurucu. Krema ve yağ dengesi ise müthiş, arzunuza göre seçim yapabilirsiniz. Salatayı da kaçırmayın. Roma’da bolca tüketilen ve enfes tadı olan capri salatası ile üzerine serilen müthiş buffola mozarellayı tavsiye ederim. Hemen gelemeyen zeytinyağı ve balsamik sirkesini de mutlaka bekleyin. Kardeşim Alihan ve ben sirke hastasıyız. Neredeyse tüm şişeyi salataya boca ettik.

Baharat sevenlere...


Open Baladin’e kapıda isim yazdırırken menüye göz atma imkanı buluyorsunuz. İçerisi ise oldukça kalabalık…

Ggirişte modern ama sanki çölde çadır kurmuş havası taşıyan bir dekorasyonu var. İlk başta baharatlı ve kamutlu içeceğini önereceğim. Yanında enfes kocaman bir hamburger... Favori burgerinin adı, Singing in te Rain. İçecek ise Nora! Tabii hanımlar için Capri Burger daha hafif bir seçenek. 150 gramdan fazla et yiyeceksiniz. Toz zencefille tatlandırılmış incecik patatesin yanında özel mayonez sosunu istemeyi de unutmayın. Hamburgerlerin fiyatı 10-16 euro arasında değişiyor.

Romada ne yenir

Benzer İçerikler