İstanbul ROMAN ÇİFTLER, HIDRELLEZ ŞENLİĞİ’NDE YILLAR SONRA EVLİLİK HEYECANI YAŞADI

ROMAN ÇİFTLER, HIDRELLEZ ŞENLİĞİ’NDE YILLAR SONRA EVLİLİK HEYECANI YAŞADI

07.05.2015 - 09:50 | Son Güncellenme:

.

ROMAN ÇİFTLER, HIDRELLEZ ŞENLİĞİ’NDE YILLAR SONRA EVLİLİK HEYECANI YAŞADI

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, resmi nikahı olmayan 25 Roman çiftin Hıdrellez Şenliği’nde nikahını kıydı. Dünyanın en renkli topluluklarından olan Romanlar, düğünlerine çocuklarıyla geldi.
Çekmeköy Belediyesi, Hıdrellez Şenlikleri kapsamında resmi nikahları olmayan 25 Roman çiftin nikahını kıydı. Nişantepe Parkı ‘nda gerçekleşen toplu nikah törenine AK Parti 1’inci Bölge Milletvekili Adayları, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve çok sayıda Roman vatandaş katıldı.
ANNE VE BABALARININ NİKAHINA ŞAHİT OLDULAR
Aylar öncesinden başlayan hazırlıklarla evlilik heyecanı yaşayan çiftler, son hazırlıklarının yapıldığı kuaförden araçla alınarak konvoyla şehir turu yaptı. Nikah masalarına çocuklarıyla birlikte oturan Roman çiftler renkli görüntüler oluşturdu. Çiftler arasında aynı zamanda aynı gün evlenmenin sevincini yaşayan 3 kardeş, ile bir baba ve kız da vardı. Neşeli hayatlarıyla bilinen romanlar evlilik cüzdanlarını Başkan Ahmet Poyraz’dan teslim aldı. Başkan Poyraz nikahını kıydığı çiftlere düğün hediyesi olarak bir kese altın hediye etti. Nikah sonrası çiftler, aileleriyle birlikte Roman şarkıları eşliğinde gönüllerince eğlendi.
Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, çiftlere mutluluklar dileyerek, AK Parti hükümetinin Roman vatandaşlara yönelik birçok çalışma yaptığını söyledi.
Başkan Poyraz, "Bugüne kadar sizleri yok sayan bir zihniyetten ‘Evet benim bir Roman kardeşim var’ diyen bir uzun adam var” şeklinde konuştu.
ROMAN ÇİFTLER YILLAR SONRA EVLİLİK HEYECANI YAŞADI
Maddi imkansızlıklar nedeniyle bugüne kadar evlenemediklerini belirten Esma Ertan Hayman çifti, “Bunun için başkanımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Üç kardeşiz biz hepimiz aynı gün evlendik. Hepimizde maddi imkansızlıklar nedeniyle kıyamadık nikahımızı. 4 senedir beraberdik” diye konuştu.
Serpil Ümit Hayman çifti ise çocuklarının nikahlarına şahitlik etmesinin güzel bir anı olduğunu söyledi. Hayman Çifti,”Belediyemizden Allah razı olsun bir senedir evliydik ama nikahımızı kıymaya imkan bulamıyorduk. Sağ olsun Ahmet Poyraz başkanımız bizi toplu nikah yaparak çok mutlu etti. Allah ‘ta onun gönlüne göre versin. Bir tane çocuğumuz var. Bir tanesi de yolda geliyor. Çok mutluyum darısı tüm bekarların başına” ifadelerini kullandı.
NİKAHLARINA 4 ÇOCUKLA GELDİLER
11 yıl sonra evlilik heyecanı yaşadıklarını ifade eden Berkan Birsen Mola çifti, “Başkanımız sayesinde nikah kıydık. Tatmadığımız bir duyguydu. Onun sayesinde tattık. 4 tane çocuğumuz var. 11 seneden sonra nikah masasına oturmanın heyecanı bambaşka” şeklinde konuştu.
Nikah töreninde toplu halde birbirlerine evet diyen çiftler sonrasında protokol üyeleri ile birlikte günün anısına fotoğraf çektirdi.