İzmir Roman Gençler Tiyatroyu Sevdi

Roman Gençler Tiyatroyu Sevdi

23.10.2017 - 12:16 | Son Güncellenme:

.

Roman Gençler Tiyatroyu Sevdi

Amatör tiyatrolara desteğini sürdüren Konak Belediyesi’nin İzmir Tiyatrosu adıyla hayata geçirdiği proje kapsamında ücretsiz tiyatro eğitimi alan Roman gençlerin sahnelediği ‘Bizim Citydekilerden misiniz?’ oyunu İzmirli tiyatroseverlerle buluştu.
Konak Belediyesi’nin Eşrefpaşa Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun yoğun ilgi görürken, izleyenler arasında Roman vatandaşlar da vardı. Oyunda Alsancak Sanat ve İsimsiz Sahne’nin desteğiyle tiyatro eğitimi alan Ege ve Yenişehir mahallelerinde yaşayan Roman gençler rol aldı. Eslim Yıldırım’ın yazdığı, koreografisini ve yönetmenliğini Dalya Kilimci ile Deniz Taylan Tombul’un üstlendiği oyun izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Oyunda Bizim City adında oldukça nezih bir mahalleye gelen iki Fransız’ın mahalledeki güzelliği keşfedip sömürmeye çalışmasına, mahallenin geleneklerini korumaya çalışan beş gencin verdiği mücadele anlatılıyor. Mahallede klip çekmek isteyen Fransızlarla mahalleli arasındaki sorun sonunda tatlıya bağlanıyor.
Konak Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzmir Tiyatrosu projesi sayesinde seyirciyle buluşmanın heyecanını yaşayan Roman gençler yetenekleriyle göz doldurdu. Mizahi üslupla yazılan oyunda Roman gençler Ahmet Karakaş, Adile Ezilecek, Türkan Yetişir, Nurhan Cevahir ve Nisa Kalaycı oyunculuklarıyla büyük alkış aldı. Gençlere sahnede oyunun koreografisini ve yönetmenliğini yapan Dalya Kilimci ile Deniz Taylan Tombul da Fransız oyuncular olarak eşlik etti. Roman ezgilerinin, danslarının yer aldığı oyun izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Roman gençlerin performansları mahalle sakinlerini de gururlandırdı. Oyunun sonunda gençleri ilk kutlayanlar, mahalleli oldu.