Teknoloji Roman kahramanları reklam filminde buluştu

Roman kahramanları reklam filminde buluştu

10.12.2015 - 15:30 | Son Güncellenme:

Edebiyat dünyasının klasikleri Telefon Kütüphanesi Projesi için bir araya geldi. Türk Telekom Grubu’nun, görme engelli kitapseverler için ücretsiz sunduğu “Telefon Kütüphanesi”nin reklam filminde; Don Kişot, Çalıkuşu, 3 Silahşörler, RobinsonCrusoe ve Cuma gibi kitap kahramanları başrolde oynadı.

Roman kahramanları reklam filminde buluştu

Türk Telekom Grubu’nun, kurumsal sosyal sorumluluk projesi Telefon Kütüphanesi içinhazırladığı yeni reklam filmi,03 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde izleyici ile buluştu. Boğaziçi Üniversitesi GETEM işbirliği ile hayata geçirilen ve bu yıl dördüncüyaşını dolduran Telefon Kütüphanesi projesinin yeni reklam filminde,kitapkahramanları başrolde oynadı.

Roman kahramanları reklam filminde buluştu

Haberin Devamı

Telefon Kütüphanesi’nin hergeçen yıl zenginleşen içeriğine vurgu yapan reklam filminde; Don Kişot, Çalıkuşu, ÜçSilahşörler, RobinsonCrusoe ve Cumabaşta olmak üzere dünyaca ünlü roman kahramanları, görme engelli kitapseverlerinkendi hikayelerini seçmeleri için birbirleri ile yarışa giriyor.Reklam ana karakterlerine; Pinokyo’dan Frankeştayn’a, Cengiz Han’dan Vikingler’e, Gladyatör’den Nasrettin Hoca’ya kadar onlarca roman karakteri de eşlik ediyor.

Roman kahramanları reklam filminde buluştu

Sosyal sorumluluk iletişiminde yeni bakış açısı

Ajans Ultra tarafından hazırlanan reklam kampanyasında sosyal sorumluluk iletişimi yeni bir bakış açısıyla ele alınıyor veTelefon Kütüphanesi ile görme engellilere sunulan hizmet, alışılagelmişin dışında mizahi bir üslupla anlatılıyor.

Roman kahramanları reklam filminde buluştu

Haberin Devamı

75 kişilik bir ekip tarafından hazırlanan reklam filminin çekimleri ise İstanbul TEM stüdyolarında gerçekleştirildi. Yapımını 2012, yönetmenliğini Özer Feyzioğlu’nun üstlendiği filmin müzikleri ise pek çok sinema, dizi ve reklam müziğinin altında imzası bulunan Rahman Altın’a ait. Kampanya, TV dışında ayrıca basın, sinema, radyo ve dijital mecralarda da yer aldı.