Ege Rota Tokyo!

Rota Tokyo!

25.03.2017 - 05:20 | Son Güncellenme:

Triatlon dalında olimpiyatlara katılan ilk sporcu olma hedefini 2015’te Bakü’de, yarışı tamamlamasına bir kilometre kala sakatlanması yüzünden kaçıran Milli triatloncu Ece Bakıcı, şimdi 2020 Tokyo Olimpiyatları için hazırlanıyor

Rota Tokyo

İzmirli 25 yaşındaki, triatlon dalında Türkiye ve Balkan şampiyonlukları bulunan Ece Bakıcı, Türkiye’nin bu dalda olimpiyatlardaki ilk sporcusu olma unvanını, 2015’te Bakü’de gerçekleştirilen 1. Avrupa Oyunları’nda, finişe bir kilometre kala sakatlanıp yarışı tamamlayamaması yüzünden alamadı. Kalça eklemi sakatlığından dolayı ameliyat olmazsa yürüyememe riskiyle karşı karşıya kalan Bakıcı, olimpiyat hedefini ertelemek zorunda kaldı.

İlk Türk olacak

Sakatlığının geçmesinin ardından çalışmalarına kaldığı yerden devam eden Ece, şimdi 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılarak, geç de olsa bu alandaki ilk Türk triatloncu olmayı hedefliyor.

Milli sporcu Ece Bakıcı, yaptığı açıklamada, 10 yıllık yüzme geçmişinden sonra 6 yıldır triatlon yaptığını dile getirdi. Yüzmede elde ettiği başarıların ardından daha ileri gitmek için arayış içindeyken triatlon sporuyla tanıştığını anlatan Ece, “Türkiye şampiyonlukları benim için yeterli değildi. O yüzden hem yüzmenin içinde olduğu hem de beni daha zorlayacak bir branş olsun istedim. Bu da triatlonla mümkündü o yüzden triatlonu seçtim” dedi.