Makyaj Ruj nasıl yapılır?

Ruj nasıl yapılır?

28.11.2016 - 14:28 | Son Güncellenme:

Nasıl yapılır sorumuzun bu günkü konusu Ruj! Ruj nasıl yapılır? Evde ruj nasıl yapılır? Kullanmadığımız malzemelerle ruj nasıl yapılır? Şimdi bu üç soruyu tek bir haber içinde toplayarak size harika bir yöntem göstereceğiz…

Ruj nasıl yapılır

Aslında dilediğimiz rengi dilediğimiz yerden ve dilediğimiz zaman alabileceğimiz bir dönemde yaşıyoruz. Lakin evde kullanmadığımız makyaj malzemelerimiz ya da bakım ürünlerimizle ruj yapma gibi bir fırsatımız varken neden değerlendirmeyelim ki!

“Bence de” dediğinizi duyar gibiyiz :)

Ruj nasıl yapılır

Dikkat etmeniz gereken noktalar

Tüm kozmetik ürünlerinde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ürünlerin gerçek olup olmadığı. Bazı merdiven altı üretilen makyaj malzemeleri cilt sağlığımızı çok ciddi tehdit ederken istediğimiz sonuca da ulaşmamamıza neden olur. Bu nedenle sahte ve nasıl yapıldığınız bilmediğiniz hiçbir ürünü kullanmayın.



İkinci dikkat etmeniz gereken konu ise hijyen. Özellikle ruj gibi gün içinde direk yiyebileceğimiz ve ağzımızla temas eden kozmetik ürünlerini hem yaparken hem saklarken ekstra dikkat etmemiz gerekiyor. Evde ruj yaparken kullandığınız malzemeleri muhakkak temiz tutun.

Ruj nasıl yapılır


Ruj nasıl yapılır?

Ruj yapımına geçmeden önce sizin için gerekli olan malzemelerin listesini verelim. Bütün bu malzemeler evinizde var olan malzemelerdir.


Malzemeler:

* Kullanmadığınız bir dudak nemlendiricisi
*Ruju içine koyabileceğiniz kapaklı bir kap
*Kullanmadığınız göz farı
*Karıştırma kabı
*Saç kurutma makinesi

Ruj nasıl yapılır
Yapılışı:

Öncelikle karıştırma kabının içine nemlendiricinizin hepsini koyun. Saç kurutma makinesi ile bu nemlendiriciyi iyice eriyene kadar eritin ve bu işlemi yaparken karıştırın. Tamamen eritmiş hatta hafifi sıvı hale getirmiş olmanız karışımı yapmanız için önemli.
Üzerine hangi renk ruj yapmak istiyorsanız o renk far koyun.

Ruj nasıl yapılır

Ancak burada çok dikkat etmeniz gereken bir konu var. Farı kırarak dökmeyin. Bu toz haline getirmenizi çok zorlaştırır. Bu denenle kazıyarak farı toz olarak dökün. Dilediğiniz rengi elde ettiyseniz far dökme işlemini sonlandırabilirsiniz. Daha sonra nemlendirici ve farı iyice karıtırın.
Tekrar Saç kurutma makinesi ile ısıtın. Ruju dökmek için hazırladığınız kabın içine dökün ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.


Mutlu güzel sağlıklı günlere

Yazarlar