Dünya Son dakika: Jetler Bab ve Zarzur bölgelerinde tespit edilen IŞİD hedeflerini vurdu!

Son dakika: Jetler Bab ve Zarzur bölgelerinde tespit edilen IŞİD hedeflerini vurdu!

09.12.2016 - 19:44 | Son Güncellenme:

Fırat Kalkanı Operasyonu'nda son dakika gelişmesi... TSK, savaş uçaklarının IŞİD'lilerin kullandığı 26 binayı yerle bir ettiğini duyurdu. Vurulan hedefler arasında mühimmat depoları ve üç araç da var. Rus medyası, ÖSO ve Türk askerinin dün akşam saatlerinde El Bab'a girdiğini duyurmuştu.

Son dakika: Jetler Bab ve Zarzur bölgelerinde tespit edilen IŞİD hedeflerini vurdu

Türk savaş uçakları, Bab ve Zarzur bölgelerinde tespit edilen IŞİD hedeflerini vurdu.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör örgütünün barınmak için kulalndığı 26 bina, 5 mühimmat deposu ve 3 silahlı aracın imha edildiğini duyurdu.

TSK açıklamasında, Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Dana ve Baratah meskûn mahallerinde büyük ölçüde kontrol sağlandığı belirtildi.

Zarzur bölgesinde tespit edilen 4 IŞİD teröristi ise insansız hava aracı tarafından vuruldu.

Rus medyası: Türk askeri El Bab'a girdi

Rus Sputnik Ajansı'nın ÖSO kaynaklarından edindiği bilgilere göre; ÖSO ve Türk askeri dün akşam saatlerinde El Bab'a girdi.

Tanklar eşliğinde eşliğinde kente giren ÖSO ve Türk askeri karşısında DAEŞ direniş göstermeye çalışırken sokak çatışması yaşananan kentte hastane ile bazı kavşakların DAEŞ'in elinden alndığı kaydedildi.

Haberin Devamı

ANKARA'DAN İLK AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu konuyla ilgili, "ÖSO bizim de desteğimizle El Bab'a yanaşmış durumdadır. Kısa süre içinde buradaki operasyonun tamamlanması öngörülüyor. Menbiç'e Amerikan askerleriyle bizim uzmanlarımızdan oluşan ekip gönderdik. Burada incelemelerde bulunuyor. YPG'nin Fırat'ın doğusuna geçtiğinden emin olana kadar bu çabalarımız devam edecek." açıklamasını yaptı.

YARALANAN İKİ ASKER TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

El Bab operasyonunda yaralanan 2 asker Kilis Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Edinilen bilgiye göre, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab operasyonunu yürüten Türk askerlerine yönelik saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan 2 asker saldırı bölgesinden tahliye edilerek, Kilis'in Elbeyli ilçesi Çobanbey Sıhhi Tahliye noktasına getirildi. İki asker buradan ambulansla alınarak Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi. 2 asker tedavi altına alındı.(İHA)