Ege Ruslara gıdayı Türkler öğretecek

Ruslara gıdayı Türkler öğretecek

13.02.2018 - 01:08 | Son Güncellenme:

Prof. Dr. Semih Ötleş’in ‘Gıda Bileşenleri ve Katkı Maddelerinin Analiz Metodları’ adlı eseri, Rusya’da ders kitabı olarak okutulacak. Ötleş, “Bilimle dünyaya açılacağız” dedi

Ruslara gıdayı Türkler öğretecek

Ege Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih Ötleş’in ‘Gıda Bileşenleri ve Katkı Maddelerinin Analiz Metodları’ adlı eseri Rusça basıldı. Kitap Rusya’da ders kitabı olarak başlatılacak. İngilizçe, Çince, Rusça olarak basılan kitap, dünyanın önde gelen ve gıda alanında isim yapmış bilim adamlarının makalelerinin yer aldığı ilk kitap olma özelliği taşıyor. Prof. Dr. Ötleş, ABD’de İngilizce olarak basılan ‘Gıda Analiz Enstrümanları El Kitabı’, ‘Geleneksel Gıdalar’ ve ‘Gıda Sağlık ve Beslenmede Probiyotikler ve Prebiyotikler’ kitaplarıyla dünyaya açıldı.
Dünya çapında basılan dört kitabın, hem Ege Üniversitesi’nin hem de Türkiye’nin tanıtımı için son derece önemli ve gurur verici olduğunu belirten Prof. Ötleş şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Üçüncü baskısı yapılacak

“Bilim eserlerinin farklı dillere çevrilmesi son derece önemli. Dünya’nın en çok konuşulan dillerinden olan Çince, İngilizce ve Rusça basılan kitaplar, ülke tanıtımına da büyük katkı sağlıyor. Global pazarlama sisteminde yer edinmeye çalışan ülkemiz ve üniversitemiz için önemli bir adım attık. Dünya’ya açılmamız bilim sayesinde daha da kolaylaşacak.” Japonya, Belçika başta olmak üzere birçok ülkede bilimsel çalışmalar yapan Prof. Dr. Semih Ötleş, “Hedefim ülkemi, üniversitemi en iyi şekilde temsil edip ülkemin rank sayısı denen sıralamasını yukarılara taşımak. Bu kitap ağırlıklı olarak ders kitabı niteliğinde, öğrencilere ve akademisyenlere hitap ediyor. Rus yayın evi kitabı içeriğinin çok kaliteli ve kapsamlı bulduğunu söyledi” diye konuştu. 110’dan fazla esere imza atan Prof. Dr. Ötleş kitabın üçüncü baskısının istendiğini sözlerine ekledi.