Gündem Ruslara TEOG’u ve LYS’yi anlattı

Ruslara TEOG’u ve LYS’yi anlattı

25.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rusya, Çin, Güney Kore, Belarus, Fransa, İsviçre ve İspanya’nın katıldığı konferansta Türkiye’yi temsil eden Kurt, uygulamalarla ilgili detayları aktardı

Ruslara TEOG’u  ve LYS’yi anlattı

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Türkiye’yi temsilen Rusya’nın başkenti Moskova’da katıldığı, “Eğitimde ölçme ve değerlendirme uygulamalarının gelişimi” konferansında, Türkiye’deki merkezi ölçme ve değerlendirme uygulamaları TEOG, YGS ve LYS’yi anlattı. Kurt’un sunumu, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Rusya’nın başkenti Moskova’da geçen hafta düzenlenen, “Eğitimde ölçme ve değerlendirme uygulamalarının gelişimi” konferansına Rusya’nın yanı sıra Türkiye, Çin, Güney Kore, Belarus, Fransa, İsviçre ve İspanya ile Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) ve Uluslararası Eğitim Değerlendirmeleri Kuruluşu IEA temsilcileri katıldı. Rusya Eğitim ve Bilim Bakanı Dmitry Livanov’un konuşması ile başlayan konferansta Livanov, Rusya’nın uluslararası değerlendirme uygulamaları olan PISA, TIMSS ve PIRLS gibi çalışmalarda başarısının arttığını söyledi.


Kurt büyük ilgi gördü

OECD Eğitim Dairesi Müdürü Andreas Schleicher, okul eğitiminin değerlendirilmesine yönelik yapılan çalışmaların önemli olduğunu vurgulayarak PISA 2012 verilerine göre yapılan çalışmalarda özellikle öne çıkan bazı noktaları vurguladı.

Haberin Devamı

Federal Eğitim ve Bilim Denetim Başkanı Sergey Kravtsov ise 11. sınıf düzeyinde 2009’dan beri uyguladıkları ulusal değerlendirme sayesinde, eğitim kalitesi ile ilgili çalışmalar yapabildiklerini vurgulayarak, özellikle bu sisteme modern teknolojiyi adapte ederek sınavın şeffaflığının ve tarafsızlığının yüksek seviyede olduğunu bildirdi.

Konferansa Türkiye adına katılan MEB Müsteşar Yardımcısı Kurt ise Türk eğitim sisteminde son yıllarda yapılan düzenlemeler ve bunların getirdiği faydaları anlatırken, Türkiye’deki merkezi ölçme ve değerlendirme uygulamaları olan TEOG, YGS ve LYS’nin uygulanması ile ilgili detayları aktardı. Kurt’un sunumu büyük ilgi gördü.