Gündem Rusları panikleten söylenti! Bir denizaltı gece gizlice...

Rusları panikleten söylenti! Bir denizaltı gece gizlice...

01.12.2015 - 11:25 | Son Güncellenme:

ANTALYA'da Rusça konuşan sakinleri arasında yayılan bir söylenti panik yarattı. Öyle ki evraklarını alan Ruslar gece yarılarında sahilin yolunu tuttular. Sonunda işin aslı anlaşıldı. Söylenti bir şakadan ortaya çıktı kulaktan kulağa yayılınca da büyüdü.

Rusları panikleten söylenti Bir denizaltı gece gizlice...

Antalya'daki söylentiye göre burada yaşayan Ruslar, onlar için özel olarak gönderilecek bir denizaltı ile kentten tahliye edileceklerdi.
Söylenti sonunda sosyal medyaya da yansıdı. Denizaltı, Antalya’nın plajlarından birine gece yarısı gelecekti. Burada yaşayan Ruslar pasaportları ve Antalya’da yaşadıklarını gösteren belgelerle birlikte denizaltıya gitmeliydi.

EVRAKLARINI ALAN RUSLAR PLAJA AKIN ETTİ

Haberin Devamı

Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı bu söylentiyi ve etkisini şöyle anlatmaya devam ediyor: "Birisi bu şakanın gerçek olduğuna hüküm getirdi ve sosyal medyada paylaştı. İnsanlar öyle büyük bir paniğe kapıldılar ki belgelerini toplamaya ve plaja doğru yola çıkmaya başladılar. Sonunda bunun şaka olduğunu anlaşıldı; herkes gülmeye başladı ve genel atmosfer biraz daha yumuşadı.”

RUS TELEVİZYONLARI İZLEYİNCE PANİKLİYORLAR

Antalya’daki Ruslar her gün İrina’yı arayarak, Türkiye ile Rusya arasında neler olup bittiğini sorarak geçirdi. Balcı, “Elbette burada, Antalya’da Ruslar arasında bir panik vardı. Ama bu paniğin nedeni insanların Rus televizyon kanallarını izlemesiydi. Gerçekte burada bize yönelik hiçbir tehdit yok. Kimse bizi sokağın ortasında durdurmuyor. Kimse bizi hiçbir şeyle suçlamıyor” diyor.

ANTALYA'DA 40 BİN RUS VAR

Haberin Devamı

Sadece Antalya’da 40 bin Rus yaşıyor. Onlar için Ankara ve Moskova arasındaki kriz sadece politik değil, aynı zamanda günlük hayatlarını ve geleceklerini yakından etkileyen bir hikaye. Antalya’daki bir Rus okulunun müdürü olan İrina Şabarinskaya “Herkes olayların bu noktaya gelmesinden şaşkın” diyor. Okulda çoğu Rus yaklaşık 300 öğrencisi var ve çoğu da Türklerle evliliklerden olan çocuklar.

RUSLAR ÇOK KAYGILI YA GİTMEK ZORUNDA KALIRSAK...

Şabarinskaya “Bugüne kadar hiçbir veli çocuklarını bu okuldan almak için bir başvuruda bulunmadı. Ancak bu noktaya geleceğimizden çok kaygılıyız. Umuyorum ki bu noktaya gelinmez. Çünkü çocuklar bizim okulumuzda yıllardır eğitim görüyorlar ve başka bir yere gitmek istemiyorlar. Umarım iki tarafın siyasi liderleri de sağduyulu davranır” diyor.

Kaynak : BBC