Gündem Rüşvetçi maliyeciye iş adamı tuzağı

Rüşvetçi maliyeciye iş adamı tuzağı

27.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da ‘Ilgın İnşaat’ firmasının sahibi Halil İbrahim Yanmaz önceki hafta emniyete başvurup, vergi denetmeni Fatih Tezcan’ın kendilerinden, vergi borçlarının silinmesine karşılık mali müşavirlik yapan eski vergi denetmeni Deniz Yıldırır ve B.Ö. aracılığıyla 2 milyon lira rüşvet istediğini bildirdi.

Rüşvetçi maliyeciye iş adamı tuzağı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, suçüstü yapabilmek için işadamı Yanmaz’dan rüşvetçi denetmen ile pazarlık yapıp buluşma ayarlamasını istedi. Bunun üzerine mali müşavir Deniz Yıldırır üzerinden vergi denetmeni Fatih Tezcan ile irtibata geçen iş adamı Yanmaz, 2 milyon lira rüşvet vermeyi kabul edip taksitlendirme istedi. İsteği kabul edilen Yanmaz, ilk taksit ve ön ödeme olarak da rüşvetçilere 250 bin lira göndermeyi kabul etti. Polisin bilgisi dahilinde gerçekleşen rüşvet pazarlığı sonrasında, vergi denetmeni Fatih Tezcan, Eyüp’te bir işyeri önünde şirket yetkilisinden parayı aldığı anda ekipler harekete geçti.

Haberin Devamı

Para dolu poşeti aldı

Uzaktan takibe ve kamera kaydına alınan denetmen Tezcan, poşetteki 250 bin lirayı alıp uzaklaşmaya çalışırken önü kesilip elindeki poşet ve çanta arandı. Polisler, poşette önceden seri numaraları alınmış banknotlar halindeki 250 bin lirayı buldu. Neye uğradığını şaşıran ve ekiplere direnmeyen Tezcan gözaltına alınırken, diğer ekip de rüşvete aracılık yaptığı öne sürülen mali müşavirler Deniz Yıldırır ile B.Ö.’yü adreslerinde yakaladı. Emniyette susma hakkını kullanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Vergi denetmeni Fatih Tezcan ile rüşvete aracılık ettiği ileri sürülen eski vergi denetmeni mali müşavir Deniz Yıldırır tutuklanıp cezaevine konulurken, B.Ö. serbest bırakıldı.