Dünya Rusya: Liderler Erdoğan'ın Suriye yorumunu konuştu

Rusya: Liderler Erdoğan'ın Suriye yorumunu konuştu

01.12.2016 - 11:45 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya lideri Putin'in dün akşam gerçekleşen telefon görüşmesiyle ilgili açıklama yapan Moskova, liderlerin Suriye'yi masaya yatırdığını belirtti.

Rusya: Liderler Erdoğanın Suriye yorumunu konuştu

Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ve Rusya lideri Vladimir Putin'in dün akşam gerçekleşen telefon görüşmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Açıklamada, liderlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye ile ilgili sözlerini ele aldıkları belirtildi.

Kremlin Sözcüsü Yuri Uşakov, Erdoğan'ın nasıl bir açıklama yaptığını belirtmedi ve Suriye'deki durumun görüşüldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki gün önce "Biz sabır, sabır, sabır dedik en sonunda dayanamadık ve Suriye'ye Özgür Suriye Ordusu ile beraber girmek zorunda kaldık. Niçin girdik? Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Mesele toprağın gerçek sahipleri topraklarına sahip olsunlar, bunu sağlamak için. Yani orada bir adaletin tesisi için varız. Devlet terörü estiren zalim Esed'in hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil" demişti.

BEŞ GÜNDE ÜÇ KEZ GÖRÜŞTÜLER

Haberin Devamı

Erdoğan ve Putin, son beş gün içinde üçüncü kez telefonda görüşmüştü.

24 Kasım 2015'te sınır ihlali yapan Rus uçağının düşürülmesiyle krize giren Türkiye-Rusya ilişkileri, yaz mevsiminde atılan adımlarla rayına oturmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Ağustos'ta St. Petersburg'a yaptığı ziyaretle başlayan yeni dönemde, ekonomik ilişkiler eskiye döndü ve enerji alanında adımlar atıldı.

Ankara ve Moskova, Suriye politikasında farklı pozisyonlarda yer alıyor. Suriye'de rejimin en büyük koruyucusu konumundaki Rusya, Beşar Esad'ın askeri operasyonlarına katılıyor.

Türkiye ise, Esad'ın koltuğundan inmesini ve ülkede yeni bir dönemin başlamasını istiyor.