Dünya Rusya'nın 'ölümcül radar'ı Suriye'de ilk kez görüntülendi

Rusya'nın 'ölümcül radar'ı Suriye'de ilk kez görüntülendi

28.10.2016 - 11:08 | Son Güncellenme:

Rusya'nın ürettiği ve 'ölümcül radar' olarak adlandırılan Ka-31CB tipi helikopterin Suriye'de ilk kez görüldüğü belirtildi.

Rusyanın ölümcül radarı Suriyede ilk kez görüntülendi

Suriye'nin Lazkiye kenti semalarında görüntülenen Ka-31CB'ye Mi-35M ve Mi-28H savaş helikopterlerinin refakat ettiği ifade edildi. ?Gelişmiş radar sistemiyle donatılmış olan Ka-31CB'de otomatik idare sistemi de bulunuyor. Ka-31'ler, donanımları sayesinde farklı hava koşullarında gökyüzündeki ve karadaki durumu kontrol edebiliyor. Ka-31CB helikopterleri, Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri ve Kara Kuvvetleri tarafından kullanılıyor.

Haberin Devamı

İŞTE O RADAR HELİKOPTER

Suriye'de Beşar Esad'ın başında bulunduğu Şam rejiminin en önemli koruyucusu Rusya, son dönemde iç savaş ülkesine tamamen yerleşmeye karar verdi. Akdeniz kıyısındaki Tartus'a kalıcı üs kuran Moskova yönetimi, ayrıca S-300 füze sistemi yerleştirdi. Son bir ay içerisinde nükleer füzelerle yüklü üç Rus savaş gemisi İstanbul Boğazı'nı geçerek Suriye'ye gitti. Ayrıca halihazırda Amiral Kuznetsov uçak gemisinin başını çektiği bir Rus filosu, Kuzey Denizi'nden çıktığı yolculuğunda bölgeye doğru hareket ediyor.

Rusyanın ölümcül radarı Suriyede ilk kez görüntülendi