Dünya Rusya, uçakla ilgili soruşturma başlattı

Rusya, uçakla ilgili soruşturma başlattı

20.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko, İsrail uçaklarının Suriye füze savunma sistemlerinin hedefi haline getirmesi sonucu içindeki 15 mürettebatla birlikte düşen İl-20 uçağına ilişkin soruşturma başlattıklarını söyledi.

Rusya, uçakla ilgili soruşturma başlattı

Petrenko, soruşturmacı ve kriminologların Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri ile birlikte olay yerinde çalışmalar gerçekleştirdiğini aktardı. Bu arada bir basın toplantısı düzenleyen Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov da, “Rusya Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı, başta bizim uçağımız olmak üzere, o bölgede düzenlenen tüm uçuşlar hakkında dakika ve saniye bazlı elektronik bilgilere sahip. Rusya Devlet Başkanı, tam olarak bu bilgileri esas alıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Putin onay verdi’

Peskov, Putin’in İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya İsrail Genelkurmay Başkanı başkanlığındaki heyetin Moskova’ya kendi verilerini sunması için onay verdiğini de anımsattı. Peskov, İsrail’in verilerini henüz almadıklarını, Rus uzmanların bu verileri mutlaka inceleyeceğini kaydetti. Peskov, bir soru üzerine de, Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında olaydan sonra bir telefon görüşmesi yapılmadığını kaydetti. Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksei V. Erkhov ise, “Anlatılanlarla olayın teknik açıdan nasıl oluştuğunu algılayabilmiş değilim. Hâlâ birçok soru işareti bulunmaktadır” diye konuştu.
Öte yandan Rusya Deniz Kuvvetleri’ne ait araştırma ve kurtarma gemisi ‘RFS Seliger’, düşen uçağı aramak üzere dün İstanbul Boğazı’ndan geçti.

Haberin Devamı

Bir Rus uçağı daha düştü

Suriye Lazkiye’de savaş uçağı düşürülen Rusya’nın bir savaş uçağı daha ülkenin Nijniy Novgorod bölgesinde düştü. Rusya Savunma Bakanlığı, eğitim uçuşu yapan Mig-31 tipi savaş uçağının ilk bilgilere göre teknik bir sebepten dolayı düştüğünü açıkladı. Uçağın yerleşim yerinden uzak bir bölgede düştüğü aktarılırken, iki pilotun fırlatma sistemi sayesinde kurtulduğu ifade edildi. MOSKOVA AA