Ekonomi Peş peşe açıklamalar geliyor! Rusya, ABD, İngiltere...

Peş peşe açıklamalar geliyor! Rusya, ABD, İngiltere...

16.07.2016 - 14:16 | Son Güncellenme:

Darbe girişiminin ardından ülkelerden peş peşe 'seyahat iptali' açıklaması geliyor. Rusya yapılan tüm uçak seferlerinin durdurdu. İngiltere, ABD, İsviçre, İskandinav ülkeler de seyahatleri askıya aldı.

Peş peşe açıklamalar geliyor Rusya, ABD, İngiltere...

Darbe girişiminin ardından Rusya Türkiye’ye yapılan tüm uçak seferlerinin durdurulduğu açıklandı. TASS Haber Ajansı’nın haberine göre bu karar Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından alındı.Rus Aeroflot Havayolları da dün geceki uçuşunu iptal etmişti. Moskova’dan İstanbul Atatürk Havalimanı’na inecek uçak, Karadeniz üzerinden dönmüştü.

Haberin Devamı

İNGİLİZLER DE DURDURDU

British Airways 16 Temmuz günü Türkiye'ye olan tüm uçuşlarını iptal etti. Türkiye'den de sefer yapılmayacak.

ABD DE KARARINI VERDİ

ABD, Türkiye’ye geliş gidiş seferlerini yasakladı! ABD, darbe girişiminden sonra Türkiye’ye geliş ve gidiş seferlerini yasakladığını açıkladı.

İSVİÇRE'DEN ÖNERİ

İsviçre Dışişleri Bakanlığı, yayınladığı bir duyuru ile İsviçrelilerin Türkiye seyahatlerini bir müddet askıya almasını önerdi.

İSKANDİNAV ÜLKELERİ...

Türkiye’de gerçekleşen askeri darbe girişiminin ardından skandinav ülkeleri İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya’dan Türkiye’ye planlı bütün charter seferleri geçici olarak iptal edildi.

Seyahat şirketleri şu an Türkiye’de bulunan vatandaşlarının otellerinden çıkmamaları tavsiyesinde bulunurken,gerektiğinde tahliye edileceklerini duyurdular. Dört İskandinav ülkesinin dışişleri bakanlıkları ayrı ayrı yayınladıkları bildiri ile vatandaşlarını Türkiye’ye yapacakları seyahatlerden ’zorunlu olmadıkça’ uzak durmaları tavsiyesinde bulundu. İskandinavya’nın en büyük seyahat şirketlerinden Fritidsresor dışişleri bakanlığı tavsiyesi doğrultusunda bugün yapılacak Türkiye seferlerini iptal ettiklerini duyurup,Türkiye’de bulunan müşterilerinin tarifeli uçak seferleri ile tahliye edileceğini duyurdu.