Gündem Rüyalarımdan yola çıktım

Rüyalarımdan yola çıktım

26.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tarihi mekânlara büyük ilgi duyduğunu söyleyen Aysel Yıldırım, eserlerinde İstanbul’un artık simgeleşmiş mekanlarını kullanıyor. Sanatçı, ‘Yaptığım eser karışık duygularımın temel ifadesi’ diyor

Rüyalarımdan yola çıktım

2007 yılında Yeditepe Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünden mezun olan genç sanatçı Aysel Yıldırım, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde 10’ar metrelik iki resmin aralarında olduğu eserlerinden oluşan ‘Hünkar-ı İstanbul, Paradoks Apori’ adlı kişisel sergisini sergiliyor.

Haberin Devamı

‘Sürrealizmi seviyorum’

Sergiyle ilgili konuşan Yıldırım, ‘Hünkar-ı İstanbul’ adlı resmin, Hünkar Kasrı’na yaptığı bir ziyaret sonrası ortaya çıktığını söylüyor. Tarihi mekânlara büyük ilgi duyan sanatçı, resimde İstanbul’un geçmişini ve bugününü, şehrin simgeleşmiş mekanlarını kullanarak anlattığını ifade ediyor.

Her bakanın eserlerinde farklı hikâyeler görebileceğini söyleyen sanatçının ‘Paradoks Apori’ eseri ise kendi iç dünyasına bakmasıyla ortaya çıkmış. Sanatçı, “Sürrealizmi seviyorum, tasavvufa ilgi duyuyorum. Tasavvuf felsefesinde yer alan seyr-i sülûk kavramından hareket ettim, rüyalarımdan yola çıktım” diyor.

Sanatçı, eserinde tasavvufu temsil eden simge motifleri, rüyalarını ve çağrışımlarını birleştirmiş. Yıldırım; Dali, Ergin İnan, Utku Varlık’ın da aralarında bulunduğu sanatçı ve yazarlardan etkilenmiş. Sergi için hazırladığı metinde Yıldırım, “Benim için yaptığım eser karışık duygularımın temel ifadesi” diye belirtiyor. Aysel Yıldırım’ın CKM’de sergilenen ‘Hünkar-ı İstanbul, Paradoks Apori’ sergisi 29 Ocak tarihine kadar görülebilecek.