Siyaset S-400 füze sistemi masaya yatırıldı

S-400 füze sistemi masaya yatırıldı

03.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK), Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Toplantıda, yeni projelerin yanı sıra Rusya’dan S-400 füze sistemi alımına ilişkin anlaşmanın detayları da ele alındı.

S-400 füze sistemi masaya yatırıldı

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nda yapılan toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantıya; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili bürokratlar katıldı. Yıldırım’ın ikinci kez başkanlık ettiği toplantıya, Milli Savunma Bakanı Canikli ile İçişleri Bakanı Soylu ilk kez katıldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin modernizasyonu ile savunma sanayi altyapısının geliştirilmesine yönelik proje ve faaliyetlerin ele alındığı toplantıda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir de hazır bulundu. Rusya’dan S-400 füze sistemi alımına ilişkin anlaşmanın detaylarının da ele alınan toplantıda, müsteşarlık tarafından yürütülen savunma sanayi projeleri ve faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Toplantıda, yerli silah üretimi projeleri üzerinde duruldu. Helikopter ve uçak projeleri masaya yatırıldı.