Dünya S-400’lerin kısmeti açıldı

S-400’lerin kısmeti açıldı

24.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Moskova’nın, Türkiye ile imzalanan sözleşmeden sonra, S-400 füze savunma sistemlerinin satışı için Ortadoğu ve Güneydoğu Asya ülkeleriyle de müzakereler gerçekleştirdiğini söyledi.

S-400’lerin kısmeti açıldı

Sputnik ajansının haberine göre Rusya Savunma Bakanı, S-400 savunma sistemlerinin dünyada eşi benzeri olmayan sistemler olduğunu, bunu, NATO üyesi Türkiye ile imzalanan sözleşmenin de doğruladığını ifade etti. Ortadoğu ve Güneydoğu Asya ülkelerinin de sistemlerle ilgilendiğini vurgulayan Şoygu “Konuyla ilgili görüşmeler yapılıyor” dedi.

Haberin Devamı

Halen Suriye’de iki S-400’ün gün boyu görev yaptığını belirten Şoygu, Rusya’nın ülkede teknoloji ve silah deneyimlerini paylaşmaya hazır olduğunu da kaydetti. Daha önce Rus savunma şirketi Rostec, Mart 2020’de Türkiye’ye S-400 sevkiyatına başlayacaklarını duyurmuştu. Sistemlerin satışı için anlaşma imzalanan ilk ülke de Çin olmuştu. 2014 yılında Rusya’nın Çin ile 6 adet S-400 için anlaştığı ve sevkiyatların 2020’ye kadar tamamlanmasının beklendiği belirtilmişti. Rusya Hindistan ve Suudi Arabistan’la da sistemlerin sevkiyatı için anlaşma imzaladı.

Bu arada Rusya Federasyon Konseyi Savunma Komitesi Başkanı Viktor Bondarev de, Suriye, Irak, Sudan ve Mısır’ın gelecekte S-400 sahibi ülkeler arasına katılabileceğini söyledi. Sputnik’e konuşan Bondarev, “S-400 almaya aday ülkeler arasında Suriye, Irak, Sudan ve Mısır var. Terör örgütlerinden ve NATO ülkelerinden güvenlikleriyle ilgili tehdit hisseden herkes S-400’lere talip olabilir” dedi. Ancak sistemlerin her isteyene satılmaması gerektiğinin de altını çizdi.

Haberin Devamı