Gündem Saakaşvili’nin siyasi haremi

Saakaşvili’nin siyasi haremi

19.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gürcistan’ı terk ettikten sonra Ukrayna’da Odessa valiliğine getirilen Saakaşvili’nin genç kadınlardan oluşan bir harem kurduğu öne sürüldü

Saakaşvili’nin siyasi haremi

Hiçbir tecrübeleri yok
Ukrayna’da Odessa eyaleti valisi Mihail Saakaşvili’nin ‘30 yaşından küçük ve çekici’ Ukraynalı kadınlara devlet mevkilerinde öncelik verdiği iddia edildi. Saakaşvili, ‘çekici’ bulduğu kadınları hükümet görevlerine ataması nedeniyle ‘harem kurmakla’ suçlanıyor. Hiçbir yöneticilik tecrübesi olmayan 25 yaşındaki Julia Maruşevski’in vali yardımcısı olması buna kanıt olarak gösterildi. Gürcistan eski devlet başkanı Saakaşvili, 28 yaşındaki Anna Pençev’i ise emniyet sözcülüğü görevine getirdi.
Gürcüleri kayırıyor iddiası
Gürcistan kökenli erkeklerin devlet görevlerinde yer bulmasının oldukça kolay olduğu öne sürülüyor. 3 ay önce Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko tarafından Odessa Valisi olarak atanan Saakaşvili’nin görevden alınması için imza kampanyası başlatıldı.
Saakaşvili, görev süresinde sözlerini tutmadığı ve yolsuzlukla yeteri kadar mücadele etmediği gerekçesiyle istifaya zorlanmak isteniyor. Rus Interfax ajansının başlattığı imza kampanyasının değerlendirmeye alınması için 25 bin imza gerekiyor.