Gündem Saat 03.00’te tecavüz isyanı

Saat 03.00’te tecavüz isyanı

29.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

19 yaşındaki genç kızın geçen hafta saat 03.00’te Bostancı’da tecavüze uğraması dün Avcılar’da aynı saatte protesto edildi

Saat 03.00’te tecavüz isyanı

Geçtiğimiz Cumartesi gecesi saat 03.00’te Kadıköy Bostancı’da 19 yaşındaki bir genç kıza tecavüz edilerek para ve cep telefonu gasp edilmişti. Fail olayladn kısa bir süre sonra yakalanırken bazı kesimler mağdureye ’Saat 03.00’te senin orada ne işin vardı?’ tepkisini göstermişti.

Haberin Devamı

CHP Avcılar İlçe Örgütü üyeleri dün aynı saatte tecavüz olayını protesto etti

Avcılar Havuzlu Meydanı’nda saat 03.00’da toplanan, aralarında Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak’ın da bulunduğu yaklaşık 50 kişi “Saat 03.00 bizde sokaktayız. Her yerde, her saatte, her koşulda insanlık suçlarına karşıyız” yazılı pankart açtı. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu guruptakiler ellerinde “Sokakları terk etmiyoruz”, “Tecavüz insanlık suçudur”, “Saat:3, İnsanlık:0” yazılı dövizler taşıdılar.

‘Tepkiler daha çok üzdü’

Burada bir açıklama CHP Avcılar İlçe Başkanı Erhan Bozan yaşanan olayın insanlığı zedelediğini belirterek, “Saat 03.00. 2 gün önce tam bu saatlerde, İstanbul’un lüks sayılabilecek bir semtimde, bir kadınımıza bir saldırıda bulunuldu. Bu halkımızı derinden üzdü. Ancak bu saldırıya gösterilen tepkiler bizi daha da üzdü. ’Saat 03.00’te senin orada ne işin vardı?’ sorusunu soranlar toplumumuzu derinden üzmüştür. Asıl sorun da belki budur. Kadınımıza sokakları, hayatı dar eden, zindan eden bu anlayıştır” dedi.

Haberin Devamı

‘Sokakta olmak bir haktır’

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet eşitlik üzerine kurulmuştur. En önemli özelliği kadın ile erkeğin eşit olmasıdır. İnsan hakları temellerinden bakıldığında bir cinse ’Sen şu saatler arasında sokağa çıkamazsın’ denemez. Bu temel insan haklarına aykırıdır. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesine aykırıdır. O nedenle de her iki cinste özgürce, istediği ve ihtiyaç duyduğu zaman sokaklarda ve alanlarda olacaktır, olmalıdır ve hakkıdır” dedi.

Yazarlar