Ekonomi Saat farkı golfe yaradı!

Saat farkı golfe yaradı!

23.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kişi başı harcaması ortalama 1200 dolar olan ‘golf turisti’ Antalya Belek’e geri dönüyor. Golf sahalarının Haziran 2019’un ilk haftasına kadar dolu olan Belek’e bu yıl haftada 3 bin golfcü gelecek.

Saat farkı golfe yaradı

Cornelia De Luxe Resort Otel Genel Müdürü Ali Şahin, “18 delikli golf sahası sabah güneşin doğuşuyla operasyona başlar. Günün ağarmış olması gerekiyor. Vuruş yaptığınızda topu görebilesiniz diye. Ta ki gün batımına karanlık olmasına 4.5 saat kalaya kadar çıkış verilebiliyorsunuz. Yaza doğru golf sahasında kapasite de artıyor. Bu aralarda kış saati olmaması da bizim için çok büyük bir avantaj. Hazirana kadar 200 bin civarında golf turisti gelecek” dedi.

Haberin Devamı

Futbol turizminde geçmişte, 2 bin civarı takım ağırlayan Belek bölgesinin, bir süredir düşüşte olduğunu ve bu yıl 1500 civarında takım ağırlanacağını belirten Şahin, “Bu da, futbol turizminde de eski rakamları yeniden yakalayacağımızı gösteriyor” diye konuştu.

Saat farkı golfe yaradı

2019 için kış doluluklarının çok başarılı gittiğini anlatan Şahin şöyle konuştu:

“Yaz sezonunun da iyi gideceğini düşünüyoruz. Golfte özellikle İskandinav ve Doğu Avrupa pazarı son iki yılda çok ciddi sıçramalar gösterdi. Şu an Alman pazarının tekrar geri gelme arzusu var. Cornelia Hotels grubu olarak golf turisti için de Avrupa’dan Antalya’ya direkt uçuş istiyoruz.”

Lüks turizm hedefi

Geçmişte gelen ve çeşitli nedenlerden dolayı Antalya’dan uzaklaşan turistlerin yeniden kazandırılması gerektiğini belirten Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, Polonya, Ukrayna, Kazakistan, Slovakya, Slovenya gibi pazarlarda yükseliş olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Nitelikli turistin ekonomik turist ile aynı bölgede olmak istemediğini ifade eden Alkaya, “Kazakistan, Romanya, Polonya’ya lüks villa satıyoruz. Belek’te lüks turizmde sıkıntılarımız var. Lüks villa talep edecek turisti kaybettik. Geri kazanmak için fiyat politikamızı bölgesel olarak düzenlemeliyiz” dedi.

Alkaya, Cornelia Otelleri’nin, 2018 yılını yüzde 78 doluluk oranı ile kapatırken, 58 ülkeden de misafir ağırladığını kaydetti.

Kongre merkezi yatırımı

Antalya Belek’te 10 bin kişilik ileri teknoloji ‘NEST Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’ yatırımı yaptıklarını belirten Ali Şahin, “Ekim ayında hizmete açılacak olan merkez tamamlandığında Türkiye’nin en ileri teknoloji ve en büyük kongre merkezi olacak. Merkez için yaklaşık 50 milyon dolar yatırım öngörüyoruz” dedi.

Saat farkı golfe yaradı