Sabah Uyanma Şekliniz Çok Şeyi Değiştiriyor

Hayatından memnun olmayan insanlara ve danışanlarıma her zaman sorduğum bir soru vardır: “Sabah güne uyanma, yataktan çıkma sebebiniz nedir?” Genelde aldığım cevaplar:

- İşe gitmek.

- Sabah olduğu için…

- Çocuklar okula gideceği için…

- Mecbur olduğum için...

Sizin sabah güne uyanma sebebiniz nedir? Günden nasıl bir beklentiniz var?

Kafanızın içi sorunlarla, mecburen yapılacak işlerle mi dolu? Sizi gün içinde motive edecek, mutlu edecek hiçbir şey yok mu? En azından bir merak… :) “Acaba bugün neler olacak, acaba bugün bana hangi güzelliği, sürprizi getirecek” gibi...

Haberin Devamı

Umut dolu bir beklenti, umut dolu bir merak, güzelliklere açık olmaktır; pozitif bir beklentidir. Akşam izleyeceğiniz dizide neler olacağını merak ediyorken, kendi hayatınızda olabilecek bir güzelliği merak etmek çok mu yersiz? Olumlu bir merak içinde olmak, olumlu bir beklenti içinde olmaktır.

Her gün haberleri düzenli olarak takip eder misiniz? Nedir merakınız, ne duymak için açıyorsunuz haberleri? Güzel bir haber duyma beklentiniz var mı; yoksa kötü bir şeyler olduysa haberiniz olsun diye mi dinliyorsunuz haberleri? Dikkat ederseniz haberlerin %70’i kötü, olumsuz; %20’si gereksiz, saçma; %10’u güzel ve anlamlı bir haber içerir.

En güzel haberler, sizin hayatınızdan gelecek, her birimizin hayatında olabilecek olumlu bir değişiklik yavaş yavaş tüm toplumu etkileyecektir. Yarın yataktan umutla, günün size getireceği güzellikleri merak ederek çıkmanızı diliyorum. Tabii ki bunun için önce başımızı yastığa huzurla, şükürle koymamız gerekir. Nasıl uyursak öyle uyanırız… :)

Evet, ben de merak ediyorum beni bugün nasıl güzellikler karşılayacağını… :) Sadece benim için değil başka bir insan için, başka bir canlı için ya da dünyamız için olabilecek güzellikleri de duymak, görmek istiyorum. Sonuçta her şey bizim için...

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com